İstanbul Fatih’te Çinli bir kadının boğazını keserek öldüren adam bir de evi ateşe vermiş ve kaçmıştı. Adam geçtiğimiz günlerde yakalanmış. Adamın yakalandığı adreste yapılan aramada kadının kanlı eşyaları ele geçirilmiş, bir de kadının kolyesi.

(Yeni Yaşam Gazete yazarı Diren Cevahir Şen yazdı: Konya milletvekili ve İstanbul Sözleşmesi )

Kadın katili, “Ben cinayet işlemedim. Chen Haiyun’la 200 lira para karşılığında birlikte olmak için anlaştık. Evine gittiğimde yalnızca 100 liram vardı. O da kabul etmeyince evden çıktım” demiş.

Haziran ayında 40 kadın erkeklerce öldürülmüş. 14’ünün katili belirsiz. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun raporuna göre, 12’si evli oldukları erkek, 3’ü eskiden evli olduğu erkek, 2’si eskiden birlikte olduğu erkek, 2’si komşu, 1’i birlikte olduğu erkek, 1’i oğlu, 1’i eniştesi, 1’i ağabeyi, 1’i eski damadı, 1’i babası, 1’i de damadının ailesi tarafından öldürülmüş. Saadet Parti Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman ise bir basın toplantısı yapıyor ve ekliyor: “İstanbul Sözleşmesi adı verilen ucube, adeta aile yapımızı çökertmek için kaleme alınmıştır. İstanbul Sözleşmesi feshedilsin.”









Saadet Partisi milletvekili, sözleşmenin gençleri toplumun temel direği olan aile kurumundan da uzaklaştırdığını savunmuş. Aile ve evlilik uygunsuz bir kurum olarak anlatılıyor demiş Konya milletvekili. Sistematik politikalar devreye sokuluyor diye de eklemiş.

Karılarımızı rahat dövemeyeceğiz diye mi bunca gürültüsü? Evet aile dışında da bir hayat var ve biz o hayatı da ısrarla istiyoruz. İstanbul Sözleşmesi, kendisi gibi erkekler kadınları hizaya sokamasın, kadınların hayatlarını elinden alamasın diye var. İçinde açıkça ‘aileye karşıyım’ diyen bir madde göremedim ben yalnız. Fakat Konya milletvekilinin kadına ve aileye yönelik bakışı ve niyeti neyse, tam da o çıkmış içinden. Ondan bu gürültüsü. Çünkü bu sözleşme erkekler kadınları öldüremesin, köle olarak kullanamasın, kadınlara şiddet uygulayamasın diye var. Kendisi zıplamasın da kim zıplasın?

Aile erkekleri ihya etmek, korumak ve kollamak, kadınların hayatini ise ellerinden almak icin dizayn edilmiştir. Hem de öyle uluslararası bir odak tarafından değil, bizzat kendisinin inandığı degerler ve devletimiz tarafından. İşte o nedenle yukarıda sayısal olarak paylaştığım kadın cinayetleri oluyor, bu ülkede her gün binlerce kadın tecavüze uğruyor. Kendisi ne yapıyor? Kadınlar erkeklerce rahat rahat dövülemeyecekler, her türlü şiddete uğrayamayacaklar, tersine her geçen gün güçlenecekler diye zıplıyor.

Boşuna bağırmasın Konya milletvekili, kadınlar kendi elleriyle kazıdıkları kazanımları o istiyor diye geri vermeyecekler.
Editör: Haber Merkezi