DİYARBAKIR - Kayyım yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı DİSKİ, Bismil’de 4 bin 500 aileye kaçak su kullandıkları iddiasıyla 2 ila 4 bin TL arasında değişen para cezası kesti. 

MA'nın haberine göre; Kayyım yönetimindeki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Bismil’de kaçak su kullandığını öne sürdüğü 4 bin 500 aileye para cezası kesti. Konuyu yaptığı yazılı açıklamayla duyuran Bismil Belediyesi'nin görevden alınan Eşbaşkanı Orhan Ayaz, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (DEDAŞ) "kaçak" gerekçesiyle yaptığı elektrik kesintisine işaret ederek, "Bismil’de 4 bin 500 aileye kaçak su cezası, DEDAŞ’tan sonra DİSKİ zulmü, sırada hangi zulüm var” dedi. 

PARA CEZASI 

Bismil’in kentin en büyük ilçelerinden biri olduğuna dikkati çeken Ayaz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bismil, bilindiği üzere verimli arazileri ve geniş ovaları ile kentimizin tarımsal üretim merkezlerinden biridir. Halkın büyük bir bölümü de geçimini çiftçilikten elde etmektedir. Gübre, mazot ve elektrik gibi tarımsal girdi fiyatlarının artması ile zor günler geçiren çiftçiler, uzun bir süredir DEDAŞ'ın yüksek miktardaki faturalar nedeniyle mağduriyet yaşamaktadır. Koronavirüs pandemisinin sağlık açısından yarattığı tahribatın yanı sıra ekonomik olarak iflasa sürüklediği bir dönem de bu kez de kayyum tarafından yönetilen Diyarbakır Su Kanalizasyon İdaresi, Bismil İlçemizde 4 bin 500 aboneye kaçak su kullanımı iddiasıyla 2 bin 150 ile 4 bin TL arasında değişen cezalar kesmiştir. 4 bin 500 ailenin aynı anda kaçak su kullanmaya başlaması iddiası hayatın doğal akışına terstir.”

Açıklamanın devamında su ve elektrik kullanım bedeline yapılan zamları “fatura terörü” olarak niteleyen Ayaz, “Pandemi ve DEDAŞ'ın felaketlerine ilaveten DİSKİ felaketi de Bismil halkının korkulu rüyası haline gelmiştir. DEDAŞ ve DİSKİ, başta Bismil olmak üzere halkımıza yaşattığı fatura terörüne derhal son vermelidir. Halkımızı, sivil toplum örgütleri'ni ve demokratik kamuoyunu duyarlı olmaya, DİSKİ ve DEDAŞ'ı da yanlıştan dönmeye davet ediyoruz” çağrısında bulundu.

Editör: Haber Merkezi