MARDİN – Mardin Kadın Platformu, Diyanet’in çocuk istismarını teşvik eden ve çocuk yaşta evlendirilmeleri meşrulaştıran tanımlamalarına tepki göstererek, Diyanet’in derhal kapatılmasını istedi.

Mardin Kadın Platformu, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi web sitesinde çocuk istismarına teşvik eden ve çocuk yaşta evlendirilmeleri meşrulaştıran tanımlamalarına yaptıkları basın açıklamasıyla tepki gösterdi. KESK Mardin Şubeler Platformu binasında yapılan açıklamada kadınlar, “Çocuk yaşta evliliği meşrulaştıramazsınız, Diyanet kapatılsın" sloganını attı.

‘Dini ve ahlakı kendi iktidarı için kullanıyor’

Platform adına açıklamayı yapan Leyla Bozkurt, AKP’nin kadın ve çocuk düşmanı politikalarını her gün derinleştirerek tüm topluma ve yaşama saldırmaya devam ettiğini söyledi. Leyla şöyle devam etti: “OHAL ve KHK’lar ile gerçekleştirmek istediği rejim değişikliğini kabul ettirmenin bir aracı da Diyanet ve onun fetvaları olmaktadır. Erkek egemen AKP iktidarı ve Diyanet, fetvalarıyla kendi Ensar Vakfı ahlaklarını topluma dayatmakta ve bunun normalleştirmeyi hedeflemektedir. Dini ve ahlakı kendi iktidarı için kullanarak kadın düşmanı politikalarını hayata geçirmektedir.”

‘Diyanet derhal kapatılmalı’

Leyla, 2017 yılında 409 kadının katledildiği, 387 çocuğun istismara, 332 kadının ise cinsel saldırıya maruz bırakıldığını hatırlatarak, Diyanet’in dini bir kurum olmaktan çıktığını ifade etti. Leyla, “AKP’nin kadın düşmanlığını yeniden üreten bir kuruma dönüşmüştür. Ne ilginçtir ki Diyanet fetva olarak öne sürdüğü görüşler DAİŞ’in Ortadoğu’da kadınlara, çocuklara ve tüm topluma zorla, şiddetle dayatmaya çalıştığı yaşam tarzının aynısıdır. Kadınlar nasıl ki DAİŞ faşizmine karşı direnmişse Diyanet’in fetvalarına karşı da direnecektir. Diyanet derhal kapatılması gerekir” dedi.

Tüm kadınlara, inançlara ve halklara çağrıda bulunulan Leyla, Diyanet’in politikalarına karşı direnmeye ve kapatılıncaya kadar mücadele etmeye, demokratik İslam perspektifinin hayata geçirilmesi için çağrı yaptı.
kaynak:JİNNEWS
Editör: Haber Merkezi