DİYARBAKIR - ADANA-MERSİN- Diyarbakır, Adana ve Mersin'de yapılan ev baskınlarında aralarında JinNews muhabiri Beritan Canözerin de olduğu en az 72 kişi gözaltına alındı. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında sabah saatlerinde kentte çok sayıda eve polis baskın düzenledi. Soruşturma kapsamında 104 kişi hakkında “örgüt propagandası” ve “örgüt adına eylem ve faaliyetlerde bulunma” iddiasıyla gözaltı kararı olduğu belirtilirken, aralarında JinNews muhabiri Beritan Canözeri’n de bulunduğu 59 kişi gözaltına alındı. İsmi öğrenilemeyen kişilerin Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü ve gözaltı sayısının artabileceği öğrenildi. 

ADANA'DA 29 ADRESE BASKIN

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında birçok eve baskın düzenlendi. 29 adrese yapılan baskında, evlerin kapıları koçbaşıyla kırıldı, yapılan aramalarda evlerdeki eşyalar dağıtıldı. Ev baskınlarında çok sayıda kişinin gözaltına alındığı, birçok evde aramaların sürdüğü belirtildi. 

Gözaltına alınanlardan ismi öğrenilenler şöyle: Mazlum Gök, Ayten Bahadır, Cemile Kavak, Edip Ulaş, İsmail Bayav, Emrah Ekinci, Mehmet Sağlam, Ömer Çakır. 

MERSİN’DE 4 GÖZALTI

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürütmüş olduğu sanal medya soruşturma kapsamında jandarma kentte bazı evlere baskın düzenledi. Baskınlarda evlerin aranması ardından sanal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek, "örgüt propagandası yaptıkları" iddiasıyla 4 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 4 kişinin Mersin İl Jandarma Komutanlığı'ndan tutulduğu öğrenildi.

( Kaynak: MA-JINNEWS)

Editör: Haber Merkezi