DİYARBAKIR-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Koronavirüse karşı tedbirler doğrultusunda yurttaşların alınmadığı Diyarbakır Adliyesi’nde tutuklu yargılamalarının SEGBİS'le yapılacağı, diğer tüm işlemlerin ise 31 Mart'a kadar ertelendiği belirtildi.
Diyarbakır Barosu, dünyayı saran koronavirüs nedeniyle dezenfekte çalışmalarının sürdüğü adliye binasında önlemlerin alınması amacıyla Cumhuriyet Başsavcılığı ve Adalet Komisyonu Başkanı ile görüşme gerçekleştirdi. Yapılan görüşmeler doğrultusunda, ikinci bir duyuruya kadar Diyarbakır Adliyesi'nde tutuklu duruşmaları, Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden görülecek. Yurttaşların alınmadığı adliyede tutuklu dosyaları dışındaki tüm işlemlerin 31 Mart'a kadar ertelendiği kaydedildi.


AVUKATLAR MAZARET SUNABİLECEK


Diyarbakır Barosu, Diyarbakır Adliyesi Adalet Komisyonu Başkanı ve Cumhuriyet Başsavcılığı arasında yapılan müzakerenin ardından şu kararlar alındı: "Tutuklu işler görülemeye devam edilecek, tutuklular SEGBİS ile duruşmaya katılacaktır. Tutuklu işler dışındaki duruşmalara (hukuk dosyaları da dahil) meslektaşlarımızın salgın gerekçesiyle mazeret sunmaları durumunda, mazeretlerinin kabul edileceği belirtilmiştir."

(MA)
Editör: Haber Merkezi