DİYARBAKIR- ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Diyarbakır Amatör Tiyatro Topluluğu Kayapınar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Sahnesinde “Kırmızı Şapkalı Kurt” oyunu ile perde açtı.

Diyarbakır Amatör Tiyatro Topluluğu tarafından “Amatörce" şiarıyla başlayan Diyarbakır Amatör Tiyatro Topluluğunun ilk oyununu “Kırmızı Şapkalı Kurt ” sahnelendi.

Her kuşaktan insanın hafızasında yer eden masallardan olan Kırmızı Başlıklı Kız’ı farklı bir bakışla yeniden yorumlayan, Hakan Güven’in yazıp Rızan Güçlü'nün yönettiği Kırmızı Şapkalı Kurt oyunu, çocukları olduğu kadar anne babaları da düşündürüp güldürdü. Diyarbakır Amatör Tiyatro Topluluğunda yer alan, Halis Yaramış, Mazlum Ataman, Diyar Surma, Heval Sarya Zengin, Abdulaziz Yusuf Tez, Nazlı - Aslı Ekinci ve Mekke Polatın rol aldığı, Şükriye Tekin'nin makyajda yer aldığı Kırmızı Şapkalı Kurt, günümüzden örneklerle çocuklara doğa sevgisi, kardeşlik ve dayanışmayı da öğretiyor. Ormandaki canlıları kendi çıkarları için yok etmeye çalışan kötü yürekli kurt çetesine karşı kuzular ve Kırmızı Şapkalı Kız’ın dayanışmasının zaferini sergileyen oyun, izleyiciler tarafından beğeni ile izlendi.
Editör: Haber Merkezi