DİYARBAKIR-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; Diyarbakır Barosu, açlık grevinde olan bir kişinin ailesi tarafından saldırıya uğramalarını protesto etti.


MA'nın haberine göre; Diyarbakır Barosu’nun "Tahir Elçi İnsan Hakları Kürsüsü" oturma eyleminden sonra cezaevinde açlık grevinde olan bir kişinin ailesi, Baro Başkanı Cihan Aydın ve yanında bulunan yönetim kurulu üyeleriyle baro personellerine saldırdı. Saldırı sonucu hafif yaralananlar oldu. Saldırının ardından yine adliye önünde birçok avukat bir araya gelerek yapılan saldırıyı kınadı. Açıklamayı yapan Baro Başkanı Cihan Aydın, açlık grevine ilişkin birçok açıklama ve yetkililerle görüşmeler yaparak sürecin barışçıl ve dostane bir şekilde sonuçlanması için çalışmalar yürütmelerine rağmen yapılan bu saldırının kabul edilemeyeceğini söyledi.


‘ISRARLARIMIZA RAĞMEN…’


Kendisinin baro yönetim kurulu üyelerinin, bazı avukatların ve baro personelinin saldırıya uğradığını söyleyen Cihan Aydın, olayı şu ifadelerle anlatı: “Bu saldırıyı yapan kişi oğlu cezaevinde açlık grevinde olan bir şahıs. Oğlu ile yeterince ilgilenmediğimizi ileri sürerek, bize fiziki saldırıda bulundu, hakarette bulundu. Bizi tehdit etti. Çok ısrarla konuşmak istememize rağmen maalesef bize saldırmayı tercih etti.”


‘AÇLIK GREVLERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR YAPTIK’


Diyarbakır Barosu olarak açlık grevlerine ilişkin defalarca yaptıkları basın açıklamalarında, açlık grevlerinin dostane ve barışçıl bir şekilde, kimsenin can kaybı yaşamaması ya da kalıcı bir hasarın oluşmamasıyla sonuçlanmasına değindiklerini aktaran Aydın, “Yetkililerle bu anlamda girişimlerde bulunduk, daha bundan bir saat önce açlık grevi nedeniyle Bayburt Cezaevi'nde üç arkadaşımızın darp edildiğini size anlattım. Dolayısıyla bu eleştiri kabul edilemez. Ailenin acısını ve endişesini anlıyoruz, çocukları açlık grevinde olan insanların endişelerini anlıyoruz. Bizde bir hukuk örgütü olarak endişeliyiz. Bu endişemizi birkaç defa yazılı sözlü açıklamalarda bulunduk. Yetkililerle yaptığımız görüşmelerde dile getirdik” diye konuştu.


‘SALDIRILAR GELENEKSEL BİR TERCİH’


“Ancak maalesef bu işi dostane bir şekilde çözmek isteyen Diyarbakır Barosu hedef alındı” diyen Aydın, "Bu bireysel bir saldırı değil. Bu iş örgütlü bir iştir. Daha Tahir Elçi’nin failleri ortaya çıkarılmadan yeniden bu konuda Diyarbakır Barosu'nun kurumsal kişiliğine yönelik böyle bir saldırı örgütlenmesini organize edilmesini kınıyoruz. Tahir Elçi’yi öldürmekle bu baroyu susturamadınız. Bizi öldürmekle de susturamazsınız. Bu işin arkasındaki herkese çok açık ve net bir şekilde söyleyeyim. Biz buradayız. Gideceğimiz bir yer yok. Göğsümüz, alnımız açık bir şekilde mesleki faaliyetlerimizi, insan haklarına yönelik faaliyetlerimizi kesintisiz bir şekilde sürdüreceğiz. Bu konuda saldırıya uğrayacağımızı, soruşturmalar ve kovuşturmalar tehdidi altında olacağımızı biliyoruz. Yapıyorlar da zaten. Avukatlara saldırmak maalesef Türkiye halklarının neredeyse geleneksel bir tercihi haline geldi. Kabul etmiyoruz, kınıyoruz” diye belirtti.


'TAHİR ELÇİ'NİN BIRAKTIĞI YERDEYİZ'


Aydın, “Cihan Aydın gider başka birisi gelir. Bu bayrak asla ve asla yere düşmeyecek. Biz her daim doğru yerde durmaya, doğru sözü söylemeye barışçıl bir şekilde sözümüzü söylemeye devam edeceğiz. Ben bir kez daha bu konudaki kararlılığımızı bu konudaki mesleki dayanışmamızı kamuoyuna duyuruyorum. Buradayız Tahir Elçi’nin bıraktığı yerdeyiz. Şimdi Cumhuriyet Başsavcısıyla görüşeceğiz. Bu saldırının sonuçsuz kalmaması için bu saldırıyı düzenleyenlerin ortaya çıkarılması ve bu saldırının arkasındaki kişilerin ortaya çıkarılması için destek talep edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi