HABER MERKEZİ - Diyarbakır’da evlere yapılan baskınlarda TUAY-DER Eş başkanı Mehmet Emin Güzel’in de aralarında bulunduğu 6 kişi, Bitlis'te HDP'li 5 kişi ve Mersin'de de 4 gözaltına alındı.


Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı bir soruşturma kapsamında, kentte birçok eve polis baskın düzenledi. Sabah saatlerinde yapılan baskınlarda, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bağlar Belediye Meclis Üyesi Vahit Doğru, Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) Eşbaşkanı Mehmet Emin Güzel, yöneticisi Şafii Hayme ile üyeleri Leyla Ayaz, Abdulmenaf Kur, Müşeher Ülker yapılan ev baskınlarında gözaltına alındı.


DERNEĞE BASKIN


Evlere yapılan baskınlarla birlikte TUAY-DER’in Kayapınar Huzurevleri Mahallesi’nde bulunan binasına da baskın düzenlendi. Çilingirle kapıyı açan polislerin dernekte arama yaptığı belirtildi.


‘DARP EDEREK GÖZALTINA ALDILAR’


Evinin kapısı kırılan TUAY-DER yöneticisi Şafi Hayme, darp edilerek gözaltına alındı. Polislerin eve girer girmez Hayme'yi darp ederek gözaltına aldıklarını aktaran eşi Şadiye Hayme, "Bir anda vahşet olacak gibi eve girdiler. Bunlarda insanlık yok. Eşimi karga tulumba yere yatırarak tekmelemeye başladılar. Ne yapıyorsunuz, sakin olun deyince saçlarımdam tutup yere sertçe beni vurdular. Yat yat diye bağırıyorlardı. Kızım, yaşlı adama ne yapıyorsunuz deyince onu da yumruk ve tekmelerle yere yatırdılar. Başına silah dayayarak, sırtına bastılar. Küçücük kızıma bunu yaptılar."


BİTLİS'TE 5 HDP'Lİ GÖZALTINA ALINDI


Bitlis ve ilçelerinde bu sabah yapılan ev baskınlarında 5 kişi gözaltına alındı. HDP Parti Meclisi (PM) Üyesi Avukat Diyar Orak Tatvan’da; BDP eski İl Eşbaşkanı Orhan Bezirganoğlu, HDP eski yöneticisi Günay Karabaş ve Bitlis Belediyesi’nin önceki dönem HDP’li Meclis Üyesi Ferda Avkan Bitlis’te; Elif Orman Erez ise Güroymak’taki evinde gözaltına alındı.


Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen 5 kişi, bulundukları emniyet müdürlüklerine götürüldü.



BDP eski İl Eşbaşkanı Orhan Bezirganoğlu,




 Mersin'de Akdeniz Sanat Atölyesi çalışanlarının da aralarında bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı.


Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında bir çok eve baskın düzenlendi. Evlerdeki aramaların ardından Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl Yöneticisi Ali Bilen ile Akdeniz Sanat Atölyesi çalışanları Hebun Yüksekbağ, Dilan Demir ve Cejna Saruhan gözaltına alındı. Sanatçı Kadir Çat'ın da evinin basıldığı, ancak evinde bulunamadığı için gözaltına alınamadığı öğrenildi.



Gözaltı gerekçe öğrenilemeyen 4 kişinin Mersin İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü belirtildi.



Her üç kentte de gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

( MA)
Editör: Haber Merkezi