DİYARBAKIR -  Diyarbakır merkezli 4 kentte yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 18 kişi için avukat kısıtlaması getirildi. 

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polisler tarafından Diyarbakır, İzmir, Antalya ve Mardin'de eş zamanlı yapılan operasyonlarda gözaltına alınanların sayısı 18’e yükseldi. Operasyonda HDP, DBP, ESP ve PSK'li siyasetçiler ile birlikte sendikacılar ve bir Barış Annesi gözaltına alındı. Polislerin baskın yaptığı evlerde eşyaları dağıttı. 

Yapılan operasyonda şu ana kadar 18 ismin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınan bu isimleri şöyle: “HDP Diyarbakır İl Örgütü yöneticileri Mehmet Asana, Şeyhmus Yavuz, HDP Bağlar İlçe Eşbaşkanı Nasır Yelter ile İlçe Yöneticisi Hüseyin Baran, HDP Bismil İlçe Eşbaşkanı Şakir Demir, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Örgütü yöneticileri Yasemin Akengin, Mehmet Ali Alkan, Mehmet Süslü ve Abdullah Dengiz, Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) Genel Başkan Yardımcısı Bayram Bozyel, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Diyarbakır İl Eşbaşkanı Erkan Keskin, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES)  Şube Yöneticisi Gülhan Tekin, Eğitim Sen 2 Nolu Şube Eşbaşkanı Arzu Koç, TMMOB Makine Mühendisleri Odası Şube Yönetim Kurulu üyesi Arin Zümrüt, TÜM BEL-SEN Diyarbakır Şube Eş başkanı Baki Öndeş, Barış Anneleri Meclis üyesi Vesiye Yiğit, TUAYDER Yöneticisi Şehrat Uyanık ve Nazife Yiğit.”  

AVUKAT KISITLAMASI GETİRİLDİ

Gözaltına alınanlar Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen 18 isim için savcılık kararıyla 24 saat süreyle avukat kısıtlaması getirildi. Emniyete giden avukatlar, avukat kısıtlaması olduğu gerekçesiyle müvekkilleri ile görüştürülmedi. 

Amed Emek ve Demokrasi Platformu, saat 17.30'da SES Diyarbakır Şubesi önünde açıklama yaparak, gözaltılara tepki gösterecek.

Kaynak: MA

Editör: Haber Merkezi