DİYARBAKIR-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; Vali, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli’nin yağacağı basın açıklamasını ‘kanunsuz’ ilan ederek gidecekleri bölgeyi kapattı.





ARTI GERÇEK'in haberine göre; Diyarbakır Valiliği, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli’nin Bağlar ilçesinde yapacağı basın açıklamasını ‘kanunsuz’ olarak ilan ederek, bölgeyi trafiğe kapattı.

HDP Eş Başkanları Buldan ve Temelli, kentte bugün ilk olarak 31 Mart seçimlerinde AKP hükümetinin atadığı kayyımdan geri alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Eş başkanlar buradaki ziyaretin ardından, programları kapsamında bugün saat 15.00’de Diyarbakır E Tipi Cezaevi önüne giderek burada bir basın açıklaması yapmayı planlıyorlardı.

VALİ BASIN AÇIKLAMASINI ‘KANUNSUZ’ İLAN ETTİ

Fakat açıklamadan hemen önce Diyarbakır Valiliği yazılı bir basın açıklaması yaparak, HDP eş başkanlarının açıklamasını “kanunsuz” ilan etti. “Meydana gelebilecek eylemlerin önlenmesi” şeklindeki bir gerekçe sunarak, Bağlar ilçesindeki Doç. Dr. Ahmet Bilgin Bulvarı, Emek Caddesi ve Barış Caddesi’ni araç ulaşımına kapattı.

İLÇEDEKİ ÜÇ BÖLGE KAPATILDI

Valilikten söz konusu yasağa ilişkin yapılan açıklama şöyle:

“26.04.2019 günü saat 14:00 sıralarında İlimiz E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu önünde Halkların Demokratik Partisi Genel Başkanlarının katılımıyla basın açıklaması yapılacağı ve bu basın açıklamasına vatandaşlarımızın katılması amacıyla çağrılar yapıldığı sosyal medya paylaşımlardan anlaşılmıştır.

Yapılması planlanan basın açıklaması hukuka aykırı ve kanunsuz eylem niteliğinde olup, meydana gelebilecek olayların önüne geçilebilmesi amacıyla bugün 13:30 - 16:00 saatleri arasında İlimiz Bağlar İlçesi Doç. Dr. Ahmet Bilgin Bulvarı, Emek Caddesi ve Barış Caddesi geçici olarak trafiğe kapatılacaktır.”

Editör: Haber Merkezi