DİYARBAKIR ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ Diyarbakır, Van ve Dersim’de kadınlar, yarın bölgelerinde yapılacak büyük 8 Mart mitingi için erbaneli yürüyüş düzenleyerek, kadınları mitinge davet etti

Dicle Amed Kadın Platformu (DAKAP) öncülüğünde yarın saat 12.00’de Diyarbakır 5 Haziran (İstasyon) Meydanı’nda düzenlenecek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mitingine davet amacıyla ilçenin 4 merkez ilçesinde bildiri dağıtıldı. HDP Kayapınar İlçe Örgütü’nde bir araya gelen çok sayıda kadın, ilçedeki esnaf ve pazarları gezerek kadınları mitinge davet etti. Kadınlar, 3 gruba ayrılarak, Huzurevleri semti, Yılmaz Güney caddesi ve Metropol semtinde kurulan semt pazarında kadınlarla görüştü.

Aralarında, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Hacer Özdemir’in de olduğu çok sayıda ise Sur ilçesinde bildiri dağıttı. Melikahmet caddesi üzerindeki esnaf ve yoldan geçenlere bildiri dağıtan grup, yurttaşları mitinge davet etti. Kadınlar, Gaziler caddesi üzerinden Ofis semtine kadar yürüyerek yolda geçen herkese bildiri dağıttı. Bildiri dağıtım esnasında erbane çalınması polisler tarafından engellendi.

Bağlar ilçesinde ise Sakarya caddesinde bir araya gelen kadınlar, Koşuyolu Parkı’na kadar sloganlar ve zılgıtlar eşliğinde bildiri dağıttı. “Jin, jiyan, azadî” sloganları ve zılgıtlara eşlik eden yurttaşlar, zafer işaretleriyle gruba destek verdi. Bildiri dağıtan kadınlar, yurttaşlarla kısa sohbetlerin gerçekleştirdi.



Daha sonra NCTY iş merkezide ki  Avşar Sinemalarında "Tek Başına"flim izlendiler. Tek başına Flimin konusu Tüm Dünyayı Sarsan ilk Cinsel Taciz Davası! Josey Aimes’in tek isteği, masasına yemek koyabilmesini ve çocuklarına iyi bakabilmesini sağlayacak iyi bir iştir. Ancak karşılaştığı şey tehdit, aşağılama, taciz, küçümseme ve saldırı olur. Son derece duygusuz olan patronu tüm bu yaşadıklarını bir erkek gibi karşılamasını beklemektedir. Ancak bunun yerine Josey yaşadıklarını bir insan gibi karşılar ve karşı savaş açar...

www.sinemalar.com/film/3249/tek-basina

Wan

Ahtamara Kadın Platformu, yarın Van merkezde bulunan Musa Anter Barış Parkı’nda yapılacak 8 Mart mitingi için erbane eşliğinde bildiri dağıttı. Rengarenk yöresel kıyafetler giyen kadınlar, “Jin, jiyan azadî” sloganları attı. Kadınlar, Maraş, Cumhuriyet ve Beşyol caddeleri boyunca bildiri dağıtıp halkı mitinge davet etti. Cumhuriyet Caddesi girişinde kadınlar iki guruba ayrılırken bir gurup Maraş Caddesi’ni, bir gurup ise Beşyol mevkiinde yürüdü. Erbaneli davete kadınlar yoğun ilgi gösterirken, kadınlar son olarak Rus Pazar’ındaki esnafı ziyaret etti.

7 gündür aralıksız etkinliklerine devam eden Ahtamara Kadın Platformu üyeleri, yarın yapacakları final mitingiyle çalışmalarını tamamlayacak.

Dersim

Dersim Kadın Platformu da, 8 Mart etkinlikleri kapsamında tekstil fabrikalarında çalışan emekçi kadınları ziyaret ederek, Kadınlar Günü’nü kutladı. Platform, emekçi kadınlara kırmızı karanfiller dağıtarak, toplum olarak zorlu bir süreçten geçildiğine, bu sürecin aşılmasında kadınların rol ve önemine dikkat çekti. Platform üyeleri, yarın saat 12.00’de Seyit Rıza Meydan’ında yapacakları kadın şölenine herkesi davet etti.

Platform üyelerini alkışlarla karşılayan emekçi kadınlar, yarın alanda olacaklarını söyledi. Kaynak MA

 

 
Editör: Haber Merkezi