Van, Diyarbakır ve Mardin Büyükşehir Belediye binaları sabahın erken saatlerinde polis çemberi altına alındı.








Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanları İçişleri Bakanlığı tarafından görevlerinden uzaklaştırıldı. Sabah saat 05.55’te polis ekipleri Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne geldi.

Belediye binasını çembere alınırken, bazı polislerin de içeri girdiği görüldü. Öte yandan, Diyarbakır'a Diyarbakır Valisi Basri Güzeloğlu, Mardin'e Mardin Valisi Mustafa Yaman, Van'a Van Valisi Mehmet Emin Bilmez belediye başkan vekili olarak görevlendirildi.

"BU TAMAMEN BİR HUKUKSUZLUKTUR"

Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediye başkanlarının görevden alındığı iddiasının ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, “Bize tebliğ edilen bir durum yok” dedi. Mızraklı yayılan iddialar hakkında kendilerine konu hakkında bir tebliğ gelmediğini aktararak, “Bu saatte tebliğ gelmez. Teyit ettirebileceğimiz bir yer yok. Önceden basına sızdırma alışkanlıkları hep var. Bu yolla bizim reflekslerimizi ölçmeye çalışıyorlar. Durumu takip edeceğiz. Bu tamamen bir hukuksuzluktur” ifadelerine yer verdi.

Anayasa dışına çıkılan bir durum olduğunu vurgulayan Mızraklı, “Hukuk dışılıktan uzaklaşmaları gerekiyor. Bu kararı taşıyabileceğimiz hukuk merci ne ise o merci ve kamuoyu vicdanında tartışılması gerekiyor. Türkiye’nin siyaset ortamının bu yeni bir darbe durumunu tartışması gerekiyor. İstanbul’da yaşananları nasıl ki bir ülke 3 ay konuştuysa, görünen o ki bir 3 hafta 3 ay konuşmak durumunda kalır. Bu durum Türkiye’deki iyiye gitme umutlarının bacağını kırmak olur. Bu kabul edilebilir bir durum değil” şeklinde konuşarak yaşanan bu durumu Türkiye siyaseti açısından umutları yok etme anlamına geldiğini vurguladı. (HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi