ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ/DİYARBAKIR:Diyarbakır’da sarıklı cübbeli şekilde sokağa çıkan Pakistan, Afganistan ve İran uyruklu bazı kişiler, ‘cihad’ adı altında gençlerin beyinlerini yıkamaya çalışıp, AKP’ye oy isteyince esnaflardan dayak yedi.





Mezopotamya Ajansı’ndan Özgür Paksoy’un haberine göre Diyarbakır’da son aylarda Pakistan, Afganistan ve İran uyruklu kimi kişiler sarıklı cübbeli şekilde sokağa çıkıp, ‘cihad’ adı altında gençlerin beyinlerini yıkamaya başladı. Özelllikle kentin en yoksul kesimlerinin yaşadığı merkez Bağlar ilçesine bağlı 5 Nisan, Kaynartepe ve Mevlana Halit mahallelerini mesken tutan bu kişilerin, buralarda örgütleme çalışması yaptıkları öğrenildi.

CAMİ VE MESCİTLERİ MESKEN TUTMUŞLAR






Örgütleme çalışmalarının yapıldığı yerler ise, bu her üç mahalledeki kimi cami ve mescitler. Sokağa çıkıp konuştukları çocuk ve gençleri, “sohbet” adı altında mesken tuttukları cami ve mescitlere toplayan bu kişilerin, buralarda ‘cihad’ adı altında onların beyinlerini yıkadıkları belirtildi.

Edinilen bilgilere göre, bu yerlerden biri Mevlana Halit Mahallesi’nde bulunan Errahman Mescidi.

Sürekli kapalı halde olmasıyla dikkat çeken mescitte toplandıkları belirtilen gruplar, belirli saatlerde ise sarıklı cübbeli şekilde sokağa çıkıp, sokaklardaki çocuk ve gençleri mescide davet ediyor. Bu yönlü yürütülen çalışmalara dair bir görüntü kaydına da ulaşıldı.

O ANLARI KAYIT ALTINA ALDI

Cep telefonu ile çekim yapılmış bu görüntü kaydında, yanında sarıklı ve cübbeli halde yabancı uyruklu kişiler bulunan biri, sokaktaki gençlere yaklaşıp, dini propaganda yapmaya başlıyor. Gençler arasında yer alan biri ise o anları cep telefonu ile kayıt altına alıyor. Kayıt yapılan o anlarda “Dünyanın, siyasetin, futbolun her şeyin reklamını yapıyorlar. Beni yoktan var eden Allah, bana Müslümanlığı yaratan, veren Allah’ın ben ne kadar reklamını yapıyorum. Vaktiniz varsa gelin, size gösterelim” diyen kişi, ardından da gençleri Errahman Mescidi’ne davet ediyor.

MÜDAHALE EDEN YOK

Emniyet birimlerinin hiçbir müdahalesi olmadan cami ve mescitlerde, sokak ortasında dini kullanarak örgütleme çalışması yapan bu kişilerin, Hür Dava Partisi ve bağlı Muztazaflar Cemiyeti ile ilişkili oldukları ve yine Urfa’daki bir merkez tarafından yönlendirildikleri iddiaları sözkonusu.

Çocuk ve gençleri örgütlemeye çalışan bu grupların, yine zaman zaman esnafları da gezdikleri öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, Emek Caddesi’nde gerçekleşen bu ziyaretlerden birinde girdikleri bir işyerinde bulunan başı açık olduğu için tepki gösterdikleri kadınla tartışma yaşanan bu kişiler, çevredeki esnaflarca darp edildi.

AKP’YE OY İSTİYORLAR


Görüştüğümüz esnaflar, Hür Dava Partisi ve bağlı Mustazaflar Cemiyeti üyesi olduklarını belirttikleri bu grupların yerel seçimler kapsamında AKP’ye oy verilmesi için çalışma yürüttüklerini de ileri sürdü.
Editör: Haber Merkezi