DİYARBAKIR-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Diyarbakır’ın ilk ve tek kadın parkı olan Ekin Ceren, kayyım tarafından TÜGVA’ya kiralandıktan sonra önce ismi kaldırıldı, sonra da ırkçı ve cinsiyetçi yazılamalarla çehresi değiştirildi.
MA'nın haberine göre; Merkez Kayapınar ilçe Belediyesi tarafından 2007 yılında yapılan ve Diyarbakır’ın ilk kadın parkı olma özelliği taşıyan Ekin Ceren Parkına ırkçı ve cinsiyetçi yazılamalar yazıldı. Kadınlar tarafından işletilen kafesinin yanı sıra 8 Mart etkinlikleri ve benzer kadın çalışmalarının planlandığı Ekin Ceren Parkı, belediyeye kayyımın atanması ile sadece kadınların olmaktan çıkmadı, ırkçı yazılamalarla adeta tüm yurttaşlara kapatıldı.


‘İTAAT ET TÜRK IRKI YAŞASIN’


Belediyeye atanan kayyım, parkın işletmesini, 2017 yılında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ve kızı Esra Albayrak’ın yönetiminde yer aldığı  Türkiye Gençlik Vakfı’na (TÜGVA) 25 yıllığına kiraladı. TÜGVA’nın Diyarbakır İl Temsilciliği’nin kullanmaya başladığı parkın önce tabelası indirildi, ardından parkta betonarme yapılar yapıldı. Zamanla çehresi değişen parkın gök kuşaklı amfi merdivenlerin rengi silinerek ve merdivenlere ırkçı yazılama yazıldı. Ekin Ceren Parkı ismi kaldırılarak TÜGVA tabelalarının asıldığı parkın merdivenleri ve duvarlarında, “Ya sev ya terk et”, “İtaat et”, “Türk ırkı yaşasın”, “Abilere selam çatışmaya devam”, “MHP”, “Ülkü Ocakları”, “Türk askeri”, “Seversiniz”, “Cici Kız” gibi ırkçı ve cinsiyetçi yazılamalar dikkati çekiyor.
Editör: Haber Merkezi