DİYARBAKIR-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Kovid-19 salgınında Diyarbakır’daki toplam vaka sayısı bin 150’yi aşarken, Ramazan Bayramı'ndan sonra testi pozitif çıkanlardan 200 kişi hastanelerde, 300’ü aşkın kişi de evlerde izolasyon altında tutuluyor.
Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirlerin gevşetilmesi ile birlikte Diyarbakır’daki vakalar artıyor. Kovid-19 salgınında 4 Haziran tarihi itibariyle Diyarbakır’da vaka sayısı bin 150’yi aşarak zirveye ulaştı. Pandemi Hastanesi olarak belirlenen Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi yine Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 200’ün üzerinde Kovid-19 hastasının yattığı,  ileri evre hasta sayısının ise 20 olduğu, bunların yoğun bakım ünitesinde tedavi edildiği öğrenildi. Virüs tanısı konulan sağlık çalışanı sayısının 100’ü geçtiği kentte, Ramazan Bayramından sonra 300’ü aşkın kişide virüs tespit edildiği, bu kişilerin virüs belirtileri hafif olmasından dolayı evlerine gönderilerek izolasyon altında tutuldukları kaydedildi.


SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ PLANINDAN VAZGEÇTİ


Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü’nün Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki hastaları, Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesine taşıyarak hastaneyi diğer hastalar için uygun hale getirme planı ise vakalardaki artışlardan dolayı iptal edildi.


SITMA İLACI HALA KULLANILIYOR


Kovid-19 pandemisinin başladığı Mart ayından bu yana Türkiye'de de Sağlık Bakanlığı’nın tedavi protokolünde ilk sırada yer alan ve yerli üretimine başlandığı müjdesi verilen sıtma ilacı Hidroksiklorokin'in kalp yetmezliği gibi ölümcül sonuçları ortaya çıkarmasına rağmen Diyarbakır’da hala kullanımının sürdürüldüğü belirtildi.


Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ), ilacın Kovid hastalarının tedavisinde kullanılan ilacın yarattığı yan etkilerin ölümcül olduğu uyarısında bulunarak, bu ilaçla yapılan tedavinin durdurulması çağrısı yapmıştı. ( MA)
Editör: Haber Merkezi