DİYARBAKIR – Diyarbakır’da sabah saatlerinde düzenlenen ev baskınlarında aralarında MEBYA-DER Eşbaşkanlarının da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır’da sabah saatlerinde birçok adrese yapılan polis baskınlarında çok sayıda kişi gözaltına alındı. Kentin merkez ilçelerinde yapılan baskınlarda edinilen bilgilere göre, şu ana kadar Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEBYA-DER) Eşbaşkanları Yüksel Almas ve Şehmus Karadağ, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Yöneticisi Hatice Güneş, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kayapınar İlçe Eşbaşkanı Hanım Altındağ, HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ’ın babası Zeki Dağ ile birlikte MEBYA-DER üyesi Ayşe Çelikbilek, Hatun Aslan ve Fetullah Işıktaş isimli kişiler gözaltına alındı. 

Gözaltına alınanlar Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken, hangi gerekçe ile gözaltına alındıkları konusunda henüz bilgiye ulaşılamadı.

Gözaltı sayısının artabileceği operasyonda baskın yapılan adreslerdeki eşyaların polislerce  dağıtıldığı öğrenildi.

MEBYA-DER’E BASKIN

Kentteki ev baskınlarıyla birlikte polis, Kayapınar ilçesi Tesisler mevkiinde bulunan MEBYA-DER binasına da baskın düzenledi. Kapısı kırılarak gerçekleştirilen baskında dernekte başlatılan arama sürüyor. 

Editör: Haber Merkezi