DİYARBAKIR-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı alınan tedbirler kapsamındaki toplu ibadet kısıtlamasının kaldırılmasının ardından, Diyarbakır da Ulu Camii de vatandaşlar, 38 derecede  Diyarbakır'ın kavurucu  sıcağında sosyal mesafeli  Cuma namazı için  vatandaşlar camiliyi  doldurdu.



Tüm  dünyayı etkisi altına alan corona virüs 2019  yılının son günlerinde  Çin’in  Hubei Eyaletine bağlı Wuhan şehrinde ortaya çıktı.  Türkiye’de ilk vaka 11 Mart’a görüldü. 12 Mart’a  Türkiye’de  üniversite ve ilk ve orta dereceli okullar’da  eğitime ara verildi. 16 Mart’a  Diyanet İşleri Başkanı tarafından  yapılan açıklamada Corono Virüs tedbirleri  için 81 ilde Cuma namazı başta olmak üzere cami ve mescitlerde   cemaatle namaz kılınmasına ara verilmişti. 29 Mayısta  camiler  ibadete açıldı .

İslam aleminin 5. Harem-i Şerifi olarak bilinen Ulu cami’de  Diyarbakır’ın kavurucu sıcağının altında  Cuma namazını kılan vatandaşlar sosyal mesafeye dikkat edip kendi seccadelerini evden getirip öyle kıldılar. 2.5 ay evde namazını kılan vatandaşlar, cemaatle namaz kılmayı özlediklerini  camiler bir daha kapatılmasın. Karda, yağmurda sıcakta namaz kılarız biz diye dile getirdiler.

ÖG: Arzella Bektaş

 
Editör: Haber Merkezi