DİYARBAKIR - Diyarbakırlı iş insanı Kamil Acar'ın aracı, Diyarbakır'ın Pirinçlik köyü yakınlarında terk edilmiş halde bulunurken, Acar'dan dün akşamdan bu yana haber alınamadığı belirtildi.



Diyarbakırlı iş insanı Kamil Acar'ın aracı Siverek ile Diyarbakır'ın Pirinçlik köyü arasında terk edilmiş halde bulundu. Acar'a dün akşamdan bu yana ulaşılamıyor. Acar, önceki gün aracı ile Nevşehir'e gitti. Dün Nevşehir'den dönen Acar'dan bir daha haber alınamadı. Acar'ın terk edilmiş aracı yaklaşık bir saat önce Urfa'nın Siverek ilçesi ile Diyarbakır'ın Pirinçlik köyü arasında bulundu. Pirinçlik Jandarma Karakolu'na yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunan terk edilmiş araçta kimse yoktu.

KEYFİ ARAMALAR YAPILDIĞI ORTAYA ÇIKTI

Kamera görüntülerinde Acar'ın aracının dün akşam 20.00 saatlerinde Siverek ilçe merkezinde çıktığı görülüyor. Aynı saatte Siverek'ten Diyarbakır'a giden yolcu ve araç sürücülerinin Acar'ın ailesine, söz konusu saatlerde Pirinçli Jandarma Karakolu ile Siverek arasında silahlı, polis görünümlü kişilerin beklediğini aktardığı belirtildi.

Son günlerde bölgede aramaların ve GBT sorgularının keyfi bir şekilde yapıldığı belirtiliyor.

HDP kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Acar’ın eski parti yöneticilerinden olduğu, Diyarbakır’a gelirken görgü tanıklarının beyanlarına göre polisler tarafından aracından alındığı ve dün geceden beri kendisinden haber alınamadığı belirtildi.

PİRİNÇLİ KARAKOLU

Diyarbakır’ın girişinde bulunan Pirinçlik Jandarma Karakolu, 90'lı yıllardaki keyfi uygulamalarıyla adı işlenen birçok “faili meçhul” cinayetle anılıyor. KAYNAK MEZOPOTAMYA HABER AJANSI
Editör: Haber Merkezi