ANTEP –ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ;  Antep’te miting havasında geçen seçim bürosu açılışında konuşan DSP’nin Antep Büyükşehir Belediye Başkan adayı Celal Doğan, “Onlar zenginlerin ve patronların adayı, ben halkın adayıyım” dedi.


MA'nın haberine göre; Antep’te Demokratik Sol Parti (DSP) Antep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celal Doğan, seçim çalışmalarını yoğun bir tempoyla sürdürüyor. Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) de desteklediği DSP Adayı Celal Doğan’ın Şehitkâmil ilçesine bağlı Gazikent Mahallesi'nde düzenlediği seçim bürosu açılışı binlerce kişinin katılımıyla mitinge dönüştü. Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen açılışın başından sonuna kadar coşkusunu kaybetmeyen kalabalık Celal Doğan’ın konuşmasını sık sık "Antep seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla böldü. Konuşmasında diğer adayların patronların ve zenginlerin adayı olduğunu vurgulayan Doğan, “Benim arkamda halk ittifakı var. Halk ittifakı en büyük ittifaktır. Bu ittifakı hiç kimse yıkamaz” dedi. 


‘BENİM ARKAMDA HALK İTTİFAKI VAR’


Antep’te bıraktığı hiçbir şeyi eskisi gibi bulmadığını kendisinden sonra göreve gelenlerin Antep’in havasını, suyunu her şeyini bozduğunu söyleyen Doğan, Antep Büyükşehir Belediyesi'nin yıllık 172 milyon lira faiz ödediğini belirtti. Belediyenin tefecilerin eline düştüğünü aktaran Doğan, şöyle devam etti: “Ben borçsuz bir belediye bırakmıştım. Belediye tefecilerin eline düşmez. Antep’te yaptıklarımı bir düşünün. Benim bu şehre yaptıklarımı çıkarırsanız ortada koca boş bir dağ kalır. Bir köy ve kasaba bile kalmaz. Peki, AKP’liler ne yaptı? 3 tane köprülü kavşak ve 4 tane dal geç yaptı. Başka ne yaptı? Başka bir şey söyleyemezsiniz. Peki, gelen bu para nereye gitti? Antep’te açtıkları hırsızlık deliklerini tek tek kapatacağım. Bunu sizlerin sayesinde yapacağım. Benim arkamda cumhur ittifakı ve millet ittifakı yok. Benim arkamda halk ittifakı var. Halk ittifakı en büyük ittifaktır. Bu ittifakı hiç kimse yıkamaz.”


‘BARIŞIN SİYASETİNİ YÜRÜTMEYE DEVAM EDECEĞİM’


AKP’lilerin yerel seçimlere ilişkin söyledikleri "beka sorununa" da değinen Doğan,“17 yıl önce AKP iktidara geldiğinde beka sorunu mu vardı?” diye sordu. AKP’nin iktidara geldiğinde beka sorunu falan olmadığını dile getiren Doğan, “Eğer şuan beka sorunu varsa bunu iktidar yaratmıştır. Bu ülkenin bekasını biz onlardan daha çok düşünüyoruz. Kimse bize vatan sevgisi ve dersi veremez. Kimse bizden daha fazla bu toprakları sevemez. ‘Celal Doğan millet ittifakının adayı olacak’ diyorlardı. Vallahi ben kimsenin kapısını çalmadım. Benim ismimi onlar ortaya attı. İyi Partililer diyor ki ‘Celal Doğan iyidir ama HDP’de siyaset yaptı’. Ben barış için siyaset yaptım. Bu ülkede bir damla kan dökülmemesi için mezarımda ot bitene kadar barışın siyasetini yürütmeye de devam edeceğim. Biz kimsenin isteğine göre değil halk için siyaset yapıyoruz. Bunların derdi bahane aramak. Şuanda benim yanımda o, bu, şu yok. Herkes var. Onlar zenginlerin patronların adayı, ben halkın adayıyım” diye konuştu.


Konuşmasının ardından Doğan, seçim otobüsünün üzerinden barışı temsil eden beyaz güvercinleri havaya bıraktıktan sonra büro açılışını gerçekleştirdi.
Editör: Haber Merkezi