DİYARBAKIR-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ;  Leyla Güven 200’üncü gününde sonlandırdığı açlık grevinin ardından tedavi altına alındığı hastaneden taburcu edildi. Leyla, kızı aracılığıyla "Halkımızla kucaklaşmak için daha güçlü döneceğim" mesajını verdi.


JINNEWS'in haberine göre; PKK lideri Abdullah Öcalan’ın çağrısı üzerine 200 günü bulan açlık grevini sonlandıran Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven, tedavi altına alındığı hastaneden taburcu edildi. Leyla’nın taburcu olduğunu DTK resmi sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Yapılan açıklamada Leyla'nın taburcu edildiği fakat sağlık kontrollerinin bir süre şehir dışında sürdürüleceği belirtildi.


DTK’nin sosyal medyadan paylaştığı açıklama şöyle:


“DTK Eşbaşkanı Sayın Leyla Güven 200 süren açlık grevini Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan’ın çağrısıyla diğer açlık grevi direnicileri ile eş zamanlı olarak sonlandırmış, Diyarbakır’da tedavi altına alınmıştır. Eşbaşkanımızın hastanedeki tedavi süreci bugün itibari ile tamamlanmış ve hastaneden taburcu edilmiştir. Ancak doktorlarının da tavsiyesi ile 200 süren açlık grevinin etkilerinin tamamen giderilmesi için bir müddet daha sağlık kontrollerinin sürdürülmesi gerekmektedir. Bu nedenle Eşbaşkanımız Sayın Leyla Güven’in sağlık kontrolleri bir süre il dışında devam edecektir. Bu sürecin tamamlanmasına müteakip, Eşbaşkanımız DTK çalışmalarına ve ziyaretçi kabulüne başlayacaktır. Bütün açlık grevi sürecinde ve sonrasında halkımız başta olmak üzere ulusal ve uluslararası toplumun çok farklı kesimlerinden sunulan her türlü destek ve dayanışma için sonsuz teşekkürler eder, bu dayanışmanın demokrasi mücadelemizde derinleştirilerek ve yoğunlaştırılarak sürdürüleceği inancımızı ifade etmek isteriz."


Leyla Güven: Güçlü döneceğim


Leyla'nın kızı Sabiha Temizkan da sosyal medya hesabından annesinin taburcu edildiğini duyurarak şu paylaşımda bulundu: "Annem #LeylaGüven eski sağlığına kavuşabilmek için bir süre ziyaretlere ara vermek durumunda kaldı. Onu görmek isteyen herkese şimdilik selamlarını gönderiyor. 'En kısa zamanda başta Hakkari halkı olmak üzere bütün halkımızla kucaklaşmak için daha güçlü döneceğim' diyor."
Editör: Haber Merkezi