BATMAN-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, delegelerine ve HDP üyelerine yönelik operasyonları “denenen ve başarısız olan yöntemler” olduğunu belirterek, “Ne yaparlarsa yapsınlar, demokratik mücadeleyi engelleyemeyecekler" dedi.
MA'nın haberine göre; Ankara, Antep, Urfa, Diyarbakır, Batman, Ağrı, Siirt ve Adıyaman'da 27 Kasım’da yapılan ev baskınlarında çok sayıda Demokratik Toplum Kongresi (DTK) delegesi ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyesi gözaltına alındı. Avukatlardan edinilen bilgelere göre, DTK’nin Diyarbakır’da bulunan binasına 2018 yılında yapılan baskında aramalar esnasında bulunan isim listesi gerekçesiyle açılan soruşturma kapsamında delegelerin gözaltına alındığı belirtildi.


DTK Eşbaşkanı ve HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk, delegelerinin gözaltına alınmasının hukuksuz olduğunu belirterek, tepki gösterdi.


'AYNI YÖNTEMLERİ DENİYORLAR'


DTK'ye yönelik operasyonların ilk olmadığını ifade eden Öztürk, bunu “denenen ve başarısız olan yöntemler” olarak değerlendirdi. HDP’nin yeniden örgütlenme sürecine girmesi üzerine operasyonun yapıldığını söyleyen Öztürk, “Daha önce HDP'yi kapatmak yerine gözaltı ve tutuklamalarla HDP'yi işlevsiz bir hale getirmek istediler. Bunlara rağmen hem 31 Mart da hem de 23 Haziran seçimlerinde HDP onlara kaybettirdi. Şimdi ise bir erken seçim tartışmasını HDP güçlü bir şekilde dile getirdi, bu yüzden yeniden aynı yöntemleri deniyorlar" dedi.


Operasyonların HDP’yi pasifize etmeye yönelik çabalar olduğunu dile getiren Öztürk, “Ne yaparlarsa yapsınlar, HDP'nin demokratik mücadelesini engelleyemeyecekler" diye belirtti.


'İFLAS ETMİŞ İKİ PARTİ'


AKP ve MHP ittifakının sadece Kürt halkına değil, Türkiye halklarına dair üretebileceği bir politikanın kalmadığına işaret eden Öztürk, "Kürt halkına ve Türkiye halklarına umutsuzluktan başka bir şey getirmiyorlar. İktidarda kalmak için baskı ve savaştan başka bir şey ellerinde kalmadı. Bugün bu iki parti iflas etmiştir. Ellerindeki iktidar gücü ile polis ve savcıları kullanarak zor yöntemi ile iktidarda kalmaya çalışıyorlar. İflas etmiş iki parti ile karşı karşıyayız" şeklinde konuştu.
Editör: Haber Merkezi