DERSİM-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: HDP’nin “Demokrasi Mücadelesi Programı”na destek amaçlı 8 ilde program çıkaran DTK ve DBP eşbaşkanları, ilk ziyaretlerini Dersim’e yaptı. Kentte bir dizi ziyarette bulunan eşbaşkanlar, “demokrasi için birlik” ve “ortak mücadele ağı” vurgusu yaptı.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) “Demokratik Mücadele Programı”na destek amaçlı 13 günlük 8 ilde program çıkaran Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), ilk ziyaretini Dersim’e yaptı. DTK ve DBP heyeti, “Birlikte örgütlenip birlikte güçleneceğiz” şiarıyla Dersim'deki sivil toplum örgütleri, siyasi partileri, sendikaları ve meslek odalarını ziyaret etti.


DTK Eşbaşkanı Bedran Öztürk, DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, HDP Örgütlemeden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Alican Önlü, Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel ve HDP Dersim İl Örgütü'nün bulunduğu heyet, ilk olarak Dersim Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.


ORTAK MÜCADELE AĞI


Heyet, ardından sırasıyla Dersim Barosu, Dersim Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), İnsan Hakları Derneği (İHD), Emek Partisi (EMEP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) ve Demokratik Alevi Derneği’ni (DAD) ziyaret etti.


Basına kapalı yapılan görüşmelerde, “demokrasi için birlik” ve “ortak mücadele ağı” vurgusu öne çıktı.


Gerçekleştirilen ziyaretlerin ardından heyet, “peyzaj çalışması” adı altında yapılaşmaya açılmak istenen Munzur Gözleri’nde incelemede bulunmak üzere Ovacık ilçesine geçti. Heyetin burada açıklama yapması bekleniyor.

(MA)
Editör: Haber Merkezi