BATMAN - Görevi başındayken katledilen Batman Belediye Başkanı Edip Solmaz, mezarı başında anıldı. 

Görevini sürdürürken 12 Kasım 1979 yılında "faili meçhul" cinayete kurban giden dönemin Batman Belediyesi Başkanı Edip Solmaz mezarı başında anıldı. Çamlıca Mezarlığı’ndaki kabri başında gerçekleştirilen anmaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman Milletvekilli Feleknas Uca, görevden alınarak yerine kayyım atanan Batman Belediyesi Eşbaşkanı Songül Korkmaz, Solmaz’ın ailesi, Batman Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA DER) üye ve yöneticileri ve Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri katıldı. 

Solmaz’ın fotoğrafının taşındığı anma saygı duruşuyla başladı. HDP Batman Milletvekilli Feleknas Uca, ölümünün 42’nci yılında Solmaz’ı saygı ve minnetle andıklarını ifade etti. Uca, Solmaz’ın 28 günlük belediye pratiğini belediyeler için örnek bir süre ile doldurduğunu söyledi. 

‘İNKAR ZİHNİYET.İ KAYYIMLA DEVREDE’

Solmaz’ın mücadelesine de değinen Uca,“Bu halkın değerine sahip çıkan Solmaz’ın katledilişinin üzerinde 42 yıl geçti ancak zihniyet halen aynı. O gün katledenler şimdi ise kayyımları devreye koymuş durumda.  Devletin inkarcı zihniyeti sürekli Kürtlerin önüne çıkıyor. Solmaz, kent halkının kendisini yönetmesi için bir öncü kişilik. Solmaz’ın o gün belediye için çizdiği felsefe aradan yüz yıl geçse de devam edecektir. Onun mücadele azmi halkçı belediyecilik çizgisi hayat bulmaya devam edecek” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Solmaz’ın mezarına karanfil bırakıldı

(MA)

Editör: Haber Merkezi