TEKİRDAĞ-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Edirne ve Van’ın ardında Tekirdağ Valiliği de, HDP’nin 15 Haziran’da başlatacağı yürüyüş öncesinde kente girişlere sınırlandırma getirerek, eylem ve etkinleri yasakladı.


HDP’nin 15 Haziran Edirne ve Hakkari’den Ankara’ya başlatacağı yürüyüşü engellemeye dönük hukuksuzluğa Tekirdağ Valiliği de eklendi. Edirne ve Van valiliklerinin ardından Tekirdağ Valiliği de yürüyüşü engellemeye yönelik hukuksuz kararlara imza attı.

Valiliğin resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada kente girişlerin sınırlandırıldığı ve yine kentteki bütün açıklama ve etkinlerin yasakladığı duyuruldu.


Açıklamada, “Bu tür eylemlerin ilimizde düzenlenmesi durumunda karşıt görüşlü gruplar arasında gerginliklerin yaşanabileceği, şiddet içerikli sokak eylemlerinin meydana gelebileceği, katılımcı şahıslar ile diğer vatandaşlarımız arasında sözlü ve fiziksel olayların meydana gelebileceği, kamu düzeni ve güvenliğinin tehlikeye düşebileceği, Coronavirüs (Covid-19)`le mücadeleyi zaafiyete uğratabilecek şekilde, kişiler arası teması arttıracağı öngörülmektedir.


Bu ve benzeri istenmeyen olayların önüne geçilebilmesi, tesis olunan huzur ortamı ile milli güvenlik ve kamu düzeninin bozulmaması, Cumhuriyetin temel nitelikleri, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması, Coronavirüs (Covid-19) salgınının yayılmasının önlenmesi, genel sağlığın korunması amacıyla, 14/06/2020 günü saat;08:00`dan 17/06/2020 günü saat; 08:00`a kadar (3) üç gün süreyle; İkinci maddede belirtilen konuyla ilgili olarak il dışından ilimize gelmek isteyen kişilere müsaade edilmeyerek 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11. maddesinin ‘C’ bendinin ek paragrafı gereğince, ilimize girişlerin sınırlandırılmasına” karar verildiği belirtildi.


EYLEM VE ETKİNLİK YASAĞI


Kente ayrıca, toplantı ve gösteri yürüyüşü, miting, açık hava toplantısı, yürüyüş, protesto eylemi, oturma eylemi, açlık grevi, stant açma, çadır kurma, imza kampanyası, konser, şenlik, el ilanı, bildiri, broşür dağıtma, afiş, poster asma vb. etkinlikler de yasaklandı.


Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Kovid-19 salgınının yayılmasını önlemek, yavaşlatmak amacıyla; İlimizde veya diğer illerde düzenlenmesi muhtemel her türlü yasadışı, izinsiz toplantı, gösteri yürüyüşü, vb. eylemlere katılmak üzere ilimizden hareket edecek veya ilimizden geçecek ya da ilimize gelmek isteyen gruplara, katılımcılara ilimiz giriş ve çıkışlarında müsaade edilmemesine ve Yukarıda alınan ve ilan olunan karar ve tedbirlere uymayanlar hakkında başta Türk Ceza Kanunu olmak üzere Umumu Hıfzıssıhha Kanunu, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu ve diğer kanunlara göre adli ve idari işlem yapılmasına karar verilmiştir.” (MA)

Editör: Haber Merkezi