İSTANBUL ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ Emekçi Hareket Partisi (EHP), İstanbul Kadıköy’de “İşçi Komiteleri Ağlarını Kuruyoruz” başlıklı bir basın toplantısı düzenledi.

 EHP basın toplantısında ekonomik krize karşı İşçi Komiteleri Ağları’nı kurduklarını açıklarken ‘Ekonomik Krizin Sonuçları Karşısında Dört Temel Yaklaşım’ını da anlattı.

Basın toplantısında EHP Genel Sekreteri Özge Akman ve EHP İstanbul İl Başkanı Yaşar Aslan konuştu.

 
Özge Akman 2.jpg

EHP Genel Sekreteri Özge Akman, içinden geçtiğimiz süreçte işçilerin birlik kurmasının tek çözüm yolu olduğunu söyledi. Akman “Hükümet kriz mriz yok diyor. Ama diğer yandan damat çözüm paketleri sunuyor. Bize göre ise kriz vardır ama çözüm mözüm yoktur. Bundan sonrasında tek çözüm işçilerin birlik kurmasıdır. Bunu her dönemin sloganı olarak önermiyoruz. Bugünün özgün çözümü olarak öneriyoruz.” dedi.

 

Akman, patronların alacaklısının, borçlusunun, bankasının hükümetin koruması altında olduğunu hatırlatırken işten çıkarılan, alacağı olan işçilerin ne olacağının ortada bırakıldığınısöyledi. Kapitalist üretim modelinin krizler yaratmadan varlığını sürdüremediğini ifade eden Akman Türkiye gibi üretime değil inşaata dayalı ekonomilerde eninde sonunda kriz meydana geleceğini kaydetti.

 

Akman “Patronların birliği ile örgütlenmiş iktidara karşı işçi sınıfının birliği ile işçi sınıfının bulunduğu her yerde kendi öz gücüyle komitelerini kurması için partimiz harekete geçecektir. Biz de buradan işçilerin iktidarı alacağı bu sürece başladığımızı ilan ediyoruz.“ diyerek sözlerini sonlandırdı.

 
Yaşar Aslan 2.jpg

EHP İstanbul İl Başkanı Yaşar Aslan, patronların, bankaların, hükümetin birliği karşısında işçi komitelerinin birliğini kurmalıyız diyerek işçilerin krizin bedelini ödemeyi reddedip iktidara aday olmaları gerektiğini söyledi. Aslan sözlerine şöyle devam etti: “Kriz mriz yoktur diyorlar ama bir baba çocuğuna pantolon alamadığı için intihar etti. Kriz gerçeğini ortaya çıkardığı için hain ilan edildi. Bir anne ise çocuğun eğitim masrafını ödeyemediği için hapis cezası aldı. İntihar edersen hain yaşarsan hapis cezası alıyorsun.” Aslan, bunun karşısında tek bir çözüm olduğunu bunun da krizin sonuçlarının karşısında işçi sınıfının sahneye çıkıp birleşmesi gerektiğini belirtti.

 

Emekçi Hareket Partisi toplantıda ayrıca İşçi Komiteleri Ağları ile ilgili de “Amacımız EHP’nin işçi komitelerini yaratmak değil. EHP her konjonktürde söz, yetki ve karar hakkının katılımcılarında olduğu demokratik meclis işleyişini savunur. Bugün de işçi demokrasisinin varolduğu komiteleri böyle oluşturmayı amaçlıyoruz. Amacımız işçi sınıfının öz gücüyle harekete geçmesinin önünü açmaktır.” ifadelerine yer verdi.


Editör: Haber Merkezi