İSTANBUL-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; EHP’nin  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özge Akman,  “Ülkenin ve İstanbul’un  tüm sorunlarını emek verenlerle birlikte çözmeye adayız” dedi.


Emekçi Hareket Partisi (EHP), İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Özge Akman'ı İstanbul il binasında yaptıkları basın toplantısıyla duyurdu. Açıklamaya, çok sayıda EHP’li katıldı. Başkan Adayı Özge Akman, “Bizler emek verenlerin, bu şehrimizde var olduğunu iddia ediyoruz ve bu iddiayla yola çıkıyoruz” dedi.


'İSTANBUL EMEK VERENLERİN ŞEHRİ’


İstanbul’un, emek verenlerin şehri olduğunu belirten Akman, kenti yönetenlerin gündeminin üretenlerin gündemiyle uyuşmadığını ifade etti. Akman, “Peki nedir üretenlerin gündemi? İşsizlik, yoksulluk, kriz, tek adam rejiminin geriletilmesi, yerinden yönetimlerin güçlendirilmesi ve laikliğin savunulmasıdır. Toplumun bu gündemi dikkate alınmaksızın rantçı politikalardan vazgeçilmiyor. Biz de bu siyasi anlayışı reddedenler olarak canla başla mücadele etmeye talibiz” ifadelerini kullandı.


‘BELEDİYE RANT DEĞİL ÜRETİM YAPACAK’


İstanbul’un yönetim biçiminin de ranta dayalı olduğunu ve bunu ortadan kaldırmak adına çalışmaları olduğunu dile getiren Akman, “Belediye rant değil, üretim yapacak. Eğitim, sağlık, ulaşımın ücretsiz hale getirilebilir ve bunun için de yapılması gerekenler nettir. İstanbul’un sorunlarının çözülmesi adına yapılanlar ortada. İstanbul’da tek bir yeşil alan bırakmadınız. Biz halka mega projeleri yok edip bunun yerine ormanlar yapmayı iddia ediyoruz. İstanbul’u betonlaşmadan kurtaracağız” dedi.


‘GİDİŞATI EMEKÇİLER DURDURABİLİR’  


“Bizler sosyalistler olarak seçim sürecinde yönetim biçiminin doğrudan demokrasi olduğunda hemfikiriz” diyen Akman, ülkenin ve İstanbul'un tüm sorunlarını emek verenlerle birlikte çözmeye aday olduklarını belirtti. Muhalefetin sorumsuz yaklaşımını da kabul etmediklerine vurgu yapan Akman son olarak, “Halk kendisini kurtaran kahraman aramamalı. Kahraman kendisidir. Bu gidişatı emekçiler durdurabilir. Bizler de emek verenlerin tarafındayız ve onların adayı olmaktan geri durmayacağız. Bunun için de canla başla çalışacağız. Yaşayan bilirse yaşayan da yönetebilir. Bu toplumun kadınlarının, gençlerinin, sosyalistlerinin ve emekçilerinin sesi olmaya adayız” diye konuştu.

Yapılan konuşma ardından açıklama son buldu.(kaynak: MA)
Editör: Haber Merkezi