İZMİR - Devletin doğayı sermayeye peşkeş çektiğini vurgulayan ekoloji aktivistleri ve yurttaşlar, “Tüzüğünde ekolojiye yer vermeyen partilere oy yok” dedi.


24 Haziran seçimleri için tercihlerini yapacak insanlar son yıllardaki doğa katliamlarını da göz önünde bulunduracak. Devletin doğayı rant alanı haline getirerek sattığını belirten çevreci aktivist Sevtap Aydan, İzmir’in de bu politikaların saldırısı altında olduğunu kaydetti. Doğal yaşamın ve içindeki insanların tehdit altında olduğunu söyleyen Sevtap “Bir an önce bütün demokrasi güçlerinin, bütün ekolojistlerin, herkesin yan yana gelmesi ve bu yağmaya bu talana dur demesi lazım” dedi.


‘Ekoloji programı olan partiye oy verilmeli’


Daha yaşanabilir ve insanca bir yaşam alanları için İzmir Çevre Koruma Platformu içinde çevre mücadelesi verdiğini söyleyen Nuran Oğulbulan, Türkiye’nin Rusya ile imzaladığı nükleer enerji santralleri anlaşmasını hatırlattı. Kent ormanlarının, akarsuların kimyasallarla zehirlendiğini, nükleer enerjini çok daha büyük felaketlere neden olacağını dile getiren Nuran, “Akkuyu Anlaşmasının bir şekilde bozulmasını istiyorum” dedi.  Nuran, 24 Haziranda Türkiye’nin doğasını koruyan, ormanları arttıran,  ekoloji programı olan ve buna parti programı içinde yer veren partilere oy vereceğini söyledi.


‘Memleketimiz yok oluyor’ 


Aydın’ın Efeler ilçesinde “ÇED gerekli değildir” raporu verilerek bölgede jeotermal santrallerin kurulmasına karşı mücadele edenlerden Ayşe Çetin de “Oyumuz doğayı kim kurtaracaksa ona” dedi. Ayşe ağaçların sökülerek yerine jeotermal enerji santrallerinin dikildiğini belirterek “Her gün yumurta kokusu gibi akşamdan salıyorlar gece 11 -12 den sonra kokuyor. Çevremiz kirleniyor incirlerimiz çıkmaz oldu. Aydın’ın dağından yağ, ovasından bal akar derlerdi şimdi zehir akıtıyorlar. Memleketimiz yok oluyor” dedi.


‘Daha temiz ve yeşil bir gelecek istiyoruz’


Lise öğrencisi ve doğasever Yağmur Bulut da “Temiz yeşil doğayla iç içe daha az bina olsun isterim. Daha iyi bir gelecek istiyoruz bunun için elimizden geleni yapacağız” dedi. KAYNAK JINNEWS
Editör: Haber Merkezi