BATMAN-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, düğün için gittiği Batman’da, Bölgede yapılan kayyım atamalarına ilişkin, “İBB Başkanıyım diye yapılan haksızlığa, hukuksuzluğa göz yumacak bir insan asla değilim. Olmayacağım da. Vicdana sığmayan bir olayı dolayısıyla dile getirmekten çekinmem. Bu yapılan kayyum ataması yanlıştır. Lütfen bu yanlıştan dönünüz” açıklamasında bulundu.

Cumhuriyet'in haberine göre; Ekrem İmamoğlu dün, İstanbul seçimleri için düğününü erteleyen Cihan Yaşar’ın düğününde şahitlik yapmak için Batman’a gitti. Batman girişinde yüzlerce yurttaşın sevgi gösterileriyle karşılaştı. Batmanlılar, İmamoğlu’nu, “Batman seninle gurur duyuyor” tezahüratıyla karşıladı. Aracından zorlukla inebilen İmamoğlu, bir benzin istasyonunda kendisini bekleyen seçim otobüsünden yurttaşlara seslendi.

“31 Ağustos’ta Batman’da genç bir arkadaşımızın düğünü için sözüm vardı” diyen İmamoğlu, “Bugün sabahımı ve bu saate kadar ki vaktimi Diyarbakır’a ayırdım. Diyarbakır’da, Diyarbakırlı hemşerilerimizi, İl Başkanımızı ziyaret ettim. Sonra oradaki belediye başkanlarıyla dertleştik, hasbıhal ettik. Milletin iradesinden bahsettik. Bu ülkede barış içerisinde dostluk içerisinde gereğini konuştuk” iadelerini kullandı.

[Haber görseli]

''KAYYUM ATAMASI YANLIŞTIR, LÜTFEN BU YANLIŞTAN DÖNÜN''

Bölgede yapılan kayyım atamalarına ilişkin konuşan İmamoğlu, “İBB Başkanıyım diye yapılan haksızlığa, hukuksuzluğa göz yumacak bir insan asla değilim. Olmayacağım da. Vicdana sığmayan bir olayı dolayısıyla dile getirmekten çekinmem. Yapılan her yanlış bize zarar veriyor milletçe yapılan her doğru da bize dokunuyor. Bu yapılan kayyum ataması yanlıştır. Bunu yapan akıl ne kendine fayda vermiştir ne de memleketimize. Bu sorunun çözülmesi için buradan ses veriyorum lütfen bu yanlıştan dönünüz. Ülkemize, milletimize, demokrasimize zarar veriyorsunuz” diye konuştu. İmamoğlu, konuşmasının ardından düğüne gitmek için yola çıktı.
Editör: Haber Merkezi