İZMİR - Hugo Boss Fabrikası’nda 17 yıllık işine son verilen Mevlüde Ünal, fabrika önünde eylem başlatarak, "Emeğim için mücadele edeceğim” dedi. 

İzmir’in Gaziemir ilçesinde Ege Serbest Bölge’de faaliyet gösteren Hugo Boss Fabrikası’nda 17 yıldır çalışan dikim operatörü Mevlüde Ünal, 5 Ekim 2021 tarihinde hırsızlık yaptığı öne sürülerek,“Kod-46” ile işten çıkarıldı. İşine son verilen Ünal, Gaziemir Ege Serbest Bölge Girişi önünde Tekstil-İş Sendikası ve İşçi Kadın Meclisi ile birlikte basın açıklaması yaptı. Açıklamada, “Hugo Boss işçinin tazminatını ver” pankartı açılırken, “şiddetsiz patronsuz eşit bir dünya” , “emeğimizi asla patronlara bırakmayacağız”, “tekstil işçileri asla yalnız yürümeyecek” sloganları atıldı.

'MÜCADELE EDECEĞİM'

Ünal, çalıştıkları bölüme birim yöneticisi olarak gelen Emin Saygılı’nın mobbingine maruz kaldığını ifade ederek, Saygılı’nın kendisi hakkında tutanak tutarak, “defalarca hırsızlık yaptığını” belirttiğini söyledi. Ünal yaşadıklarını şöyle anlattı: “Bir buçuk ay önce çalıştığım birime geldi. O sırada ayağımı kırdığım için işe gitmedim. Bir buçuk ay sonra 19 Eylül’de işe döndüm ve 5 Ekim’de işten çıkarıldım. Firmada işten çıkarılan ilk kişi ben değilim, son da olmayacağım. Ama 17 yıllık emeğimi onlara bırakmayacağım. Mücadele etmeye devam edeceğim” dedi.

İŞÇİLERİN HAKLARI GASP EDİLİYOR

Tekstil-İş Sendikası ve İşçi Kadın Meclisi de Ünal’a destek verdi. İzmir’de 22 yıldır faaliyet yürüten Hugo Boss’un işçi düşmanı olduğunu söyleyen sendika yöneticileri, işçilerin hakları için mücadeleye devam edeceklerini söyledi. 

Editör: Haber Merkezi