HABER MERKEZİ - Emek Partili kadınlar, Efrîn'e yönelik saldırıya tepki göstererek, "Savaş olmayan yere savaş götürmek kadınların hayatına kan, göz yaşı ve sefaletten başka bir şey getirmeyecek" dedi.

Türkiye'nin Efrîn'e yönelik saldırısına tepkiler gelmeye devam ediyor. Saldırıya bir tepki de Emek Partili kadınlardan geldi. Kadınlar yayınladığı yazılı açıklamada, Efrîn ile Hatay ve Kilis'in sınır komşusu olduğu belirtilerek, her üç bölgede yaşayanların birbirleriyle akraba olduğuna dikkat çekildi. 2011 yılındaki nüfusunun 178 bin olduğu belirtilen Efrîn'de şimdi ise bu rakamın 1 milyonu bulduğu kaydedildi.

'Kadın ve çocukların üzerine bomba yağdırılıyor'

Açıklamanın devamında şu sözlere yer verildi: "Çünkü Reyhanlı ve Kilis başta olmak üzere cihatçıların Türkiye illerine saldırdığı diğer bölgelerin aksine, Efrîn son 7 yıldır çatışmasız kalmayı sürdürdü. Savaşın başlangıcında yoğunlukla Kürtlerin yaşadığı Efrîn, yüz binlerce Türkmen, Arap, Kürt ve Süryani'nin göçünü kabul etti; savaşta şiddetin en ağır hallerini yaşamış, tecavüze uğramış, mal gibi alınıp satılmış, köleleştirilmiş, katliamlardan sağ kurtulmuş yüz binlerce kadın ve çocuğa sığınak oldu. Şimdi savaş boyunca çatışma dışında kalan bu bölgeye sığınan kadın ve çocukların üzerine bomba yağdırılıyor."

'Hangi bomba bir çocuğu kurtardı'

Açıklamada, AKP hükümetinin "kardeşlerimiz için oradayız" sözüne karşılık "Hangi bomba bir çocuğu kurtardı şimdiye kadar? Hangi kirli savaş bir kadının yüzünü güldürdü" diye sorulurken, devamında "DAİŞ'in zulmünden kurtulurken karanlığı bir örtü gibi üzerinden atan kadının gülümsemesini karartacak, bir çocuğun aylarca mahsur kaldıktan sonra ilk kez su gördüğünde attığı kahkahayı susturacak bu savaş bizim savaşımız değil" diye belirtildi.

'Evlatlarımızın ölmesine izin vermeyeceğiz'

Açıklamada son olarak, "Bizi bu savaşı sahiplenmeye, gençlerimizin canından vazgeçmeye çağırıyorlar. Biz bu savaşın bir parçası olmayacağız! Çünkü geçmiş çatışmaların ve savaşların bize öğrettiği bir şey var; Efrîn'e düşen her bir bomba dönüp dolaşıp bizim evlerimize düşecek. Savaş olmayan yere savaş götürmek kadınların hayatına kan, göz yaşı ve sefaletten başka bir şey getirmeyecek. Bu ülkenin evlatlarının bir sarayın bekası uğruna ölmesine izin vermeceğiz" denildi.

Editör: Haber Merkezi