DİYARBAKIR ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ- Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Diyarbakır’da. Bölge illerinde de çeşitli ziyaretlerde bulunan Akdeniz’in Diyarbakır programı kapsamında ilk olarak Gülistan Doku’nun ailesiyle görüştü. Görüşmeden sonra açıklamada bulunan Akdeniz ve Doku Ailesi, Gülistan Doku’nun olayının aydınlatılması için mücadele çağrısında bulundular.

AKDENİZ, DEMOKRATİK KİTLE ÖRGÜTLERİ BU OLAY KARŞISINDA BİRLEŞMELİ

Akdeniz, Gülistan Doku’nun Ağabeyi Ramazan Doku ve ablası Aygül Doku ile yaptığı görüşme sonrası basın açıklamasında bulundu. Açıklamada konuşan Akdeniz , Gülistan Doku’nun akıbetini sormak için ortak ve güçlü bir mücadelenin örülmesi gerektiği çağrısında bulunarak “ Bu toplumun vicdanını yaralayan hepimizin yüreğinde bir ağır zincir olarak duran, bir olayla karşı karşıyayız. Gülistan Doku’dan çok uzun süredir haber alınamıyor. Türkiye’de faili meçhuller bitti diyor, iktidar sözcüleri ama Gülistan Doku ve diğer olaylardan görüyoruz, artıyor ve toplum endişeli. Gülistan Doku’nun bulunamaması her kafada bir soru işareti bırakıyor. Kadın öğrenciler kendilerini güvende hissetmiyorlar. Cezasızlık politikası her türden kadına şiddet, istismar, cinayet ve kaybetmelerin önünü açıyor. Bu sadecebir kişinin sorunu değil, bütün gençliğin, bütün halkın sorumluluğundadır. Siyasi parti gözetmeksizin bütün partilerin, sendikaların, demokratik kitle örgütlerinin bu olay karşısında birleşmesi ve adalet talebini yükseltmesi gerekiyor. Bu duruşmalar göstermelik duruşmalar olmaktan çıkmalıdır ve adalet yolunda her bir duruşma, biraz daha sonuca gittiğimiz, Gülistan’a ulaştığımız, olası şüpheler karşısında gerçeklere ulaştığımız bir şekilde devam etmelidir bunun da yolu sadece adliye koridorlarında ailenin adalet araması değil” dedi.

AYGÜL DOKU, BU KARANLIĞIN AYDINLATILMASINI İSTİYORUZ

Ardından konuşan Aygül Doku, Gülistan Doku’nun kaybolmasındaki şüpheli Zaynal Abarakov hakkında hukukun işletilmediğini ifade ederek 656 gündür kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku’nun akıbetinin aydınlatılmasını istedi. Aygül Doku, “ Bir davamız var, baş şüpheli yargılanmıyor. Zaynal Abarakov sorgulanmıyor. Kızımız 656 gündür Dersim’de adeta sırra kadem basmış. Ben istiyorum ki Zaynal Abarakov’un iki yıldır, göremediğimiz mesajlarının görülmesi, iki yıldır Abarakov’un yargılanması, iki yıldır kız kardeşim kayıp iken onun kız kardeşinin ifadesi dahi alınmamış. Biz istiyoruz ki adalet işlesin. Başka bir şey istemiyoruz, Adalet Bakanı’na çağrımdır. Gülistan’ı, Zaynal Abarakov kaybetmedi diyorsanız, iki yıldır Abarakov üzerindeki şüpheleri hala gidermiş değilsiniz? Biz bu karanlığın aydınlatılmasını istiyoruz. Gülistan’ın bulunmasını istiyoruz, diğer Ayşelerin, Gülistanların kendilerini güvende hissedecek bir toplum istiyoruz. Yetkililer bunu sağlayamıyorsa insan haklarından bahsedenler, hukukçular, iktidara talibim diyenler, Gülistan’ı karanlıkta bırakıyorsa kimsenin yürüyeceği bir yol yoktur. Kimse Gülistanların annelerini, babalarını kandırmasınlar” dedi.

KIZIMIZI BİZDEN ALANLAR HİÇBİR ZAMAN KAZANAMAYACAK

Munzur Üniversitesi’nde Akademisyen olan Caize Altun Ataç’ın öğrencilerden para aldığı iddiasında bulunan Aygül Doku, bu iddianın Gülistan Doku kaybolmadan önce bu duruma itiraz edip yönetime dilekçe vermesinin ardından kendilerine akademisyen Ataç tarafından dava açıldığını söyledi. Aygül Doku, Gülistan kaybolmasının ardından açılan davanın kendilerini daha da yıprattığına dikkat çekerek beraat kararı ile sonuçlanan davanın ardından kendilerinin dava hazırlığında bulunduğunu söyledi. Aygül Doku, “ Gülistan bu hoca hakkında dilekçe vermiş. Bu hoca bizden hukuksuz bir şekilde para topluyor diye. Sınıfta öğrencilere hakaretlerde bulunuyor. Gülistan’ın bu dilekçesine biz sahip çıkmalıyız. Dilekçeden sonra bu hoca Gülistan’ın ailesiyle uğraşmayı tercih etmiş, “Gülistan nerede, benim öğrencimdir, öğrencime sahip çıkmam gerekiyor” yerine aileye dava açmıştır. Bir hocanın görevi öğrencilerden para almak değildir dediğim için, bana beraat kararı çıktı. Ben istiyordum ki bana yakalama kararı çıksın. İstiyordum ki bütün dünya bir hocanın öğrencilerinden nasıl para aldığını, sınıfta nasıl hakaret ettiğini, ebeveynlerin öğrencilerini teslim etmemesini istiyordum. 656 gündür kayıp olan kızını kaybeden bu aileyi, bu kadar yıpratmanızın karşılığında size maddi, manevi dava açacağım. Bu davayı kazanırsam da sizin o para aldığınız Gülistan’ın arkadaşlarına vereceğim. Bu yolda bana Gülistan’ı aramak düşmüş, size de hocalığı, insanlığı , hocalık bu değil öğrencilerine sahip çıkmayı öğreteceğim. Bizim canımız gitti biz bir kere öldük. Ağabeyimle birbirimizi görünce gözlerim doluyor konuşamıyoruz.Ama biz ölmedik, ne kızımızı bizden alanlar ne bizimle uğraşanlar hiçbir zaman kazanamayacak. Hepsi Bu gün değilse de yarın yargı önünde cezasını çekecek” dedi.

Editör: Haber Merkezi