ANTEP - Antep Organize Sanayi Sitesi’nde direnişteki işçileri ziyaret eden EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, “Kod-29 iş kanununda çıkarılsın” dedi. 

Antep 2’nci Organize Sanayi Sitesi’nde faaliyet yürüten Güven Boya Polyester İplik Tesisi’nde Kod-29 gerekçesi ile işten çıkarılan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Tekstil İşçileri Sendikası üyesi 4 işçinin iş yeri önündeki oturma eylemi 25’inci gününde devam ediyor. 

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Tekstil İşçiler Sendikası Bölge Temsilcisi Mehmet Türkmen ve işçiler ile fabrika önünde açıklama yaptı. Açıklamaya 4’üncü Organize Sanayi Sitesi’nde bulunan Yasin Kaplan Halı Fabrikası’nda aynı gerekçe ile işten çıkarılan ve 39 gündür iş yeri önünde oturma eyleminde olan 16 işçi de katıldı. Sık sık “Direne direne kazanacağız” sloganı atıldı.

Akdeniz, işçilerin maruz kaldığı Kod-29 uygulamasına tepki gösterdi. "Pandemi sürecinde zenginleştik" söylemlerine tepki gösteren Akdeniz, "İşçileri ölümüne çalıştırdınız. Peki, bu kısa çalışma ödeneği bitince ne olacak? En az 4 milyon işçinin 1 milyonu işten atılacak. Kitlesel işten atmalara izin vermeyeceğiz. İşçiler bulundukları her yerde direnecek. İşten atmalar yasaklansın. Kod-29 iş kanunundan çıkarılsın. Anayasa işçiler için yok mu? Anayasa hep işveren için mi çalışacak? Anayasa herkes için uygulansın” dedi.

Açıklama slogan ve alkışlarla sonlandı. 

(MA)

Editör: Haber Merkezi