Bursa’da Afrin operasyonuna karşı barış çağrısı yaptığı için gözaltına alınan Emek Partisi (EMEP) İl Başkanı Hasan Özaydın tutuklandı.
Ülke genelinde yapılan Afrin operasyonu paylaşımı ve tepkisi nedeniyle Hasan Özaydın ile birlikte Emek Partisi’nin 5 üyesi tutuklanmış oldu.

BURSA DEMOKRASİ GÜÇLERİNE EV BASKINI YAPILMIŞTI
Bursa’da 2 Şubat günü sabah saatlerinde düzenlenen ev baskınlarıyla Emek Partisi (EMEP) İl Başkanı Hasan Özaydın’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alınmıştı. 3 Şubat günü de gözaltına alınanlardan 10'u emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Emek Partisi (EMEP) İl Başkanı Hasan Özaydın ile Bursa Muhalif Editörü Ozan Kaplanoğlu ise bugün adliyeye sevk edildi.

Mahkeme, EMEP İl Başkanı Hasan Özaydın’ın tutuklanmasına karar verdi. Bursa Muhalif Editörü Ozan Kaplanoğlu ise serbest bırakıldı.

BURSA DEMOKRASİ GÜÇLERİNİN AÇIKLAMASI NEYDİ?
Bursa’da gözaltıların gerekçesinin Bursa Demokrasi Güçleri’nin savaş karşıtı açıklamaları ve TTB gözaltılarını protesto etmeleri olduğu öğrenildi. Bursa Demokrasi Güçleri, 30 Ocak tarihinde Afrin operasyonu hakkında açıklama yapmış, açıklamada “Savaşa mecbur olan halklarımız ve emekçiler değil, iktidarını savaşa, gerilime ve kaosa bağlayan AKP’dir. AKP hükümetinin hem içerde hem dışarıda emekçileri ve halkları kutuplaştırmak üzerine kurulu bir siyaset izlemesi savaş ve şiddet ortamını sürekli canlı tutmaktadır. Ülkemizdeki darbelerin, savaşların ve ekonomik krizlerin bedelini halkımız ve emekçiler ödemektedir. Savaş naraları atanların çocukları sefa sürerken, yoksul halkın çocukları ölümle ssınanmaktadırlar” denilmişti.

TTB'ye yönelik gözaltılar sonrasında da demokrasi güçleri açıklama yapmış, açıklamada “TTB ne söylemişse bizler de aynısını söylüyoruz. Vicdan sahibi hekimler gibi ölüme karşı yaşamı, savaşa karşı barışı savunuyoruz” ifadeleri kullanılmıştı.

EMEP’İN 5 ÜYESİ TUTUKLU
Ülke genelinde yapılan Afrin operasyonu paylaşımı ve tepkisi nedeniyle Hasan Özaydın ile birlikte Emek Partisi’nin 5 üyesi tutuklanmış oldu.(Bursa/EVRENSEL)
Editör: Haber Merkezi