İSTANBUL-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ;  HDP’li 12 belediyeye kayyım atanmasını değerlendiren EMEP İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros, “Kayyımlar kabul edilemez demokrasi ihlalidir. AKP ve ortakları iktisadi ve siyasi karşılığı olan bu kaynaklardan vazgeçmek istememektedir” dedi.


JINNEWS'in haberine göre; Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 3 büyükşehir belediyesi olmak üzere toplam da 12 belediyesine kayyım atandı. Kayyıma tepki gösteren Emek Partisi (EMEP) İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros, söz konusu kayyım atamalarının bütün bir halkın irade gaspı olarak değerlendirdi.


‘Kayyım politikaları planlı yapıldı’


Kayyım politikalarının planlı yapıldığını dile getiren EMEP İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros, "Seçimlerden önce bizzat Erdoğan ve Soylu tarafından kayyım atanacağı dillendirildi. Bölgede AKP'nin seçilmediği koşullarda yeniden kayyım atanacağına dair mesajlar, Diyarbakır, Van ve Mardin belediyelerine yapılan operasyonlar ve atanan kayyımlar ile uygulamaya konmuş oldu. Bu operasyonlar ve atanan kayyım tamamen politiktir. Seçimle alamadığını merkezi iktidarda olmanın gücüyle almanın politikasıdır. Yerel yönetimler AKP ve ortakları için adeta ballı lokmadır. AKP ve ortakları iktisadi ve siyasi karşılığı olan bu kaynaklardan vazgeçmek istememektedir" dedi.


'Bu politikalar Suriye politikasından bağımsız değil'


Halkın iradesini ve halkın tercihlerini kabullenmeyen bu politikaların siyasi iktidarın Suriye politikasından bağımsız olmadığını vurgulayan Sema, "Bölgede söz sahibi olmanın yolunun Kürt halkının taleplerini ve iradesini kırmaktan geçtiğine inanan siyasi iktidar içeride bu operasyonları yürütürken, bölgede ABD ve Rusya ekseninde pazarlıkları sürdürmektedir. Suriye'de istediği amaca ulaşamayan iktidar içeride Kürt sorununa yönelik baskı ve şiddetle yol almaya çalışmaktadır" diye ifade etti.


'Söz konusu olan bir halkın iradesinin gaspıdır'


"Kayyımlar kabul edilemez demokrasi ihlalidir" diyen Sema, "Söz konusu olan bütün bir halkın iradesinin gaspıdır. Üstelik iktidar, kayyımla yetinmeyerek; şimdi de bir gözaltı dalgası başlatmıştır. Selçuk Mızraklı ile tutuklanan sadece bir belediye eşbaşkanı değil; halkın iradesidir. Gelişmeler, tek adam rejimine karşı daha çok demokrasiyi savunma ve mücadeleyi ortaklaştırmanın ihtiyacına işaret etmektedir.  Kazanmanın yolu buradan geçecektir" diye vurguladı.
Editör: Haber Merkezi