ORDU - Emek Partisi (EMEP) Ordu İl Örgütü, zamları ve hayat pahalılığını protesto etti. Altınordu ilçesi Ceren Özdemir Meydanı’nda yapılan açıklamada, “Madem ekonomi büyüdü; zamlar geri çekilsin. Ücretler arttırılsın” pankartı açıldı. 

Açıklamaya kentteki birçok siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri destek verdi. 

EMEKÇİLER BÜYÜMEDEN PAY ALAMIYOR 

EMEP Altınordu İlçe Yönetim Kurulu üyesi Yasin Uzun, Eylül ayı için açıklanan resmi enflasyon oranının yüzde 19,58 olmasına rağmen bağımsız kuruluşların açıkladığı rakamın yüzde 40’ı aştığını ifade etti. Bu yıl içerisinde elektriğe 8 kere zam yapıldığını hatırlatan Uzun, “Ücretler üçüncü aydan başlayarak yıl sonuna kadar eriyor. Sermayeye ise iki yılda bir yapılan vergi afları yetmiyor, çeşitli adlarla teşvik adı altında bütçeden, fonlardan kaynak aktarılıyor. Ekonomi büyürken, emekçiler bu büyümeden pay alamıyor. Daha doğrusu biz yoksullaştığımız için onlar büyüyor. Emekçiler maaş artışıyla enflasyon ve zam arasındaki farkı borçla kapatmaya çalışıyor. İhtiyaç kredileri ve kredi kartı borçları devasa boyutlara ulaştı. İğneden ipliğe her şeye zam devam ediyor” dedi. ( MA)

 Zam ve enflasyon karşısında eriyen işçi maaşlarının ek zamlar ile iyileştirilmesi gerektiğini vurgulayan Uzun, kira ve faturalar başta olmak üzere temel tüketim mallarına yapılan tüm zamların geri alınmasını istedi.

Fındık üreticilerinin de fındık alım fiyatlarının geçen senenin altına düşmesinden kaynaklı geçinemediğini sözlerine ekleyen Uzun, "Fındık fiyatı geçen yılın altına düştü. Bu da gösteriyor ki, iktidar işçinin, emekçinin, üretici köylünün, emeklinin değil, sermayenin çıkarına ekonomik politikalarına devam ediyor" diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi