DERSİM- Mecliste oylamaya sunulacak tezkereye karşı “hayır” oyu kullanılması gerektiğini belirten Dersim EMEP İl Örgütü, tezkereye karşı hayır oyunu kullanmayanların “Erdoğan’ın vebaline” ortak olacaklarını söyledi. 

Emek Partisi (EMEP) Dersim İl Örgütü, Meclis'te oylamaya sunulacak olan savaş tezkeresine karşı yazılı açıklama yaptı. Tezkerenin, iktidarın yayılmacı politikaları ve “bölgesel liderlik” iddiasının bir sonucu olarak gündeme getirildiği belirtilen açıklamada, sınır ötesi operasyonun tezkere ile 2 yıl daha uzatılmak istendiği ve tezkere ile birlikte iktidarın iç politikadaki sıkıntıları örtmeye çalışıldığı kaydedildi.

ERDOĞAN’A ORTAK OLMAYIN

Komşu ülke ve halklarla savaş halinin devam edilip edilmeyeceğinin oylamanın sonucu ile belli olunacağı ifade edilen açıklamada, “İçeride giderek güç kaybeden, bu nedenle dış politikada sözde anti-emperyalist bir politika izliyormuş havasında sağa sola efelenen Erdoğan’ın dışarıda daha fazla savaş politikasına sarılmasına olanak verecek tezkereye ‘hayır’ oyu vermeyenler, Erdoğan’ın bu vebaline ortak olacaklardır” denildi.  

CHP’Lİ ŞAROĞLU’NA ÇAĞRI

Açıklamada, “İlimiz milletvekillerinden HDP milletvekili Alican Önlü'nün hayır oyu vereceği açıktır. CHP milletvekili Polat Şaroğlu'na da basın aracılığıyla sesleniyoruz; Dersim halkı tarih boyunca olduğu gibi bugün de savaş değil barış, savaş tezkerelerine değil barış tezkerelerine ‘evet’ denilmesini istiyor” ifadeleri kullanıldı.

Editör: Haber Merkezi