ANKARA - Engelliler Konfederasyonu, atama sayısının 10 bine çıkarılması gerektiğini belirterek, yasaların da iyileştirilmesi talebinde bulundu. 

Engelliler Konfederasyonu, engelli personel atamalarıyla ilgili Ankara Sakarya Caddesi'nde açıklama yaptı. Açıklamanın yapıldığı alanda, “10 bin atama, yüzde 6 kota istiyoruz", "2022 ve 2828 sayılı yasalar iyileştirmelidir” dövizleri taşındı.

Engeliler Konfederasyonu adına söz alan Semra Alptekin, engelli atama sayılarının artırılması çağrısında bulunarak, “Açıklanan sayı ihtiyacı ve beklentileri karşılamaktan uzaktır. EKPSS'den yüksek puanlar alarak atama bekleyen binlerce engelli, büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştır. Engelliler yaşadıkları bu hayal kırıklığını farklı mecralarda dile getirmiş ve getirmeye devam etmektedir. Bu nedenle biz de bir kez daha belirtiyoruz ki; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı tarafından açıklanan 2 bin 927 atama sayısı 10 bine çıkarılıncaya kadar hukuk sınırları çerçevesinde her türlü demokratik hakkımızı kullanacağız” dedi

‘MÜCADELEMİZDE KARARLIYIZ’

Talepleri karşılanınca kadar mücadelelerine devam edeceklerini belirten Alptekin, “Atama sayısı kamu kurum ve kuruluşlarında, engelli memur kadrosu için belirlenmiş olan yüzde 3 kota yüzde 6'ya çıkarılıp uygulanıncaya kadar mücadelemizi sürdürmekte kararlıyız” ifadelerini kullandı.  ( Kaynak: MA )

Editör: Haber Merkezi