VAN-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; KHK’yle ihraç edildiği gerekçesiyle mazbatası verilmeyen Erciş Belediye Eşbaşkanı Mahmut Pala’nın yerine, meclis üyesi avukat Bayram Çiçek getirildi.


MA'nın haberine göre; Halkların Demokratik Partisi (HDP) Yerel Yönetimler Merkezi Kurulu, 31 Mart Yerel Seçimlerde Erciş Belediyesi eşbaşkanı olarak gösterilip, KHK’li olduğu gerekçesiyle mazbatası YSK tarafından verilmeyen Mahmut Pala’nın yerine yeni eşbaşkanı belirledi. Erciş Belediyesi Eşbaşkanı Mahmut Pala’nın yerine yeni bir isim belirlemek üzere temayül çalışması yapan HDP, Erciş Belediyesi eşbaşkanlığına avukat Bayram Çiçek’i getirdi.


KARAR HALKA DUYURULDU


Değişiklik HDP Erciş ilçe binasında yapılan halk toplantısıyla halka duyuruldu. Burada konuşma yapan HDP İl Eşbaşkanı Ümit Dede,  YSK’nın KHK’yle ihraç edilenlerin belediye meclis üyesi ve belediye başkanı seçilemeyeceği kararıyla birçok belediyenin ellerinden alındığını belirtti. Dede, ‘YSK kararıyla Mahmut Pala arkadaşımızın mazbatası elinden alındı. Biz Mahmut Pala ve diğer mazbataları YSK kararıyla alınanların hukuki mücadelesini sürdüreceğiz” dedi.

Dede konuşmasını partilerinin yetkili organları tarafından yapılan değerlendirmelerle Bayram Çiçek’in eşbaşkanlığa getirildiğini söyledi.


‘MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ’


Ardından konuşan Eşbaşkan getirilen Bayram Çiçek, “Biz Kürt halkı olarak siyasal anlamda mücadelemizi temel insan hakları üzerine, radikal demokrasi üzerine inşa ettik. Bu radikal demokrasinin kazanımı olarak 2014 seçimlerinden bu yana yerellerde eşbaşkanlık sistemi üzerinden yerel seçimlere girdik. 31 Mart 2019 seçimlerinde partimizin eşbaşkanlık seçimlerine laik gördüğü Mahmut Pala ve Yıldız Çetin arkadaşımız halkımızın büyük teveccühünü alarak kazandı. KHK’yle uygulanan yolla Mahmut Pala arkadaşımızın mazbatası verilmedi. Partimiz bu politikasıyla eşit temsiliyeti hem yerelde hem de genelde böyle bir politikayı temsil ediyor. Bu harekette mühim olan mücadelenin nasıl yürütüldüğüdür. Bizde halkımıza ve partimize sözümüz olsun seçilmiş başkanımız olan Mahmut Başkanın bıraktığı yerden devam edeceğiz” diye konuştu.


Yapılan konuşmaların ardından eşbaşkanlığa getirilen Çiçek, KHK’yle mazbatası verilmeyen Mahmut Pala olmak üzere halk tarafından tebrik edildi.
Editör: Haber Merkezi