ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: HDP'nin Mardin adayı Ahmet Türk için, 'teröre bulaşmış biri' diyen Erdoğan, '3-5 sene bekleyemeyiz. GBT'leri hazır tutuyoruz, sonuca göre adımlarımızı atacağız' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesaplarından takip edilen bir programda bir grup gençle bir araya geldi. Kayyım tehdidini tekrarlayan Erdoğan, HDP'nin Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Türk'ü hedef alarak, "Teröre bulaşmış birisi. Üç sene bekle, beş sene bekle. Bekleyemeyiz. GBT'leri her şeyi hazır olarak elimizde tutuyoruz. Seçim sonucu neticelerine göre adımlarımızı atacağız" dedi.

Atakule’de gerçekleşen programın moderatörlüğünü de yapan Erdoğan, "Beka sorununun öne çıktığı bir seçim. Zira terörle mücadelede Türkiye'nin dört bir yanında nelerin olduğunu sizler de yakından takip ediyorsunuz. Gerek içeride gerek dışarıda bir mücadelemiz var. İçeride Cudi'de Gabar'da dışarıda Kandil'den yönetilen bir süreci işliyoruz, takip ediyoruz" dedi.

Bir gencin, "Ben Mardin’den geliyorum. Çok büyük değişiklikler var. Biz Mardin'de aşırı derecede rahatız. Özellikle genç olarak sosyal imkanlarımız arttı. Mardin'de Kültür Üniversitesi düşünebilir misiniz" sorusu üzerine Erdoğan, "Üniversitemiz yoğun bir şekilde gelişiyor. Buralarda inovasyona yönelik bir çok yatırım olabilir. Peki bu yatırımlar niye olmuyor? İşte bunun tek sebebi terör. Mardin'de trafiğin yer altına alındığı imkanlar oluştu. Bunlar geçmişte neden olmuyordu? Devletten aldıkları parayı nereye gönderiyorlardı? Kandil’e gönderiyorlardı. Bu para Mardin'de yaşayan insanlar için, yatırımlar için. Bakın şimdi karşı tarafın yine bir adayı var. nedir? Teröre bulaşmış birisi. Bu konuda kararlıyız. Üç sene bekle, beş sene bekle. Bekleyemeyiz. Şimdi bütün bunlarla ilgili GBT’leri her şeyi hazır olarak elimizde tutuyoruz. Seçim sonucu neticelerine göre adımlarımızı atacağız" ifadelerini kullandı.

'KILIÇDAROĞLU GOOGLE AMCAYA SORSA GÖRECEK'

Erdoğan, 'üniversite kampüslerinin modernleşmesi, akıllı şehirler' gibi projelere ilişkin bir soru üzerine ise şöyle konuştu:

"Millet Bahçeleri ve Millet Kıraathaneleri dedim. Ama bunu CHP kumarhane anladı. Halbuki şöyle karıştırsa kitabı veya Google amcaya sorsa görecek. Kıraathane okuma evi demektir. Ama böyle bir dertleri yok. Ben gençliğimizin meşru olmayan yerlere sapmasını istemiyorum. Derdim çok büyük. Annelerin de dertleri büyük. Gençlerin hakikaten gayrimeşru yerlerde zamanlarını öldürmesi yenilir yutulur değil. Bizim gençlerimizi verimliliği yüksek yerde değerlendirmemiz önem arz ediyor.

'İNGİLTERE'yİ FİNLANDİYA'yI AŞTIK'

Tabi İngiltere, Finlandiya'dan bahsettin Furkan. Biz onları aştık aşıyoruz. Onlar bizim gerimizde kalacaklar. Çünkü biz daha geriden başladık. 25 havalimanıyla biz Türkiye'yi devraldık. Ama biz bunların üzerine bu sayıyı 56'ya çıkardık. Ülkemizin neresine giderseniz gidin evinizle havalimanının arası yarım saattir, 40 dakikadır. Geçmişte bu var mıydı?

ÇÖZÜM SÜRECİ: ONLARLA DEĞİL, KANAAT ÖNDERLERİYLE GÖRÜŞTÜK

Erdoğan bir gencin, 'HDP'yi PKK uzantısı olarak söylüyorsunuz. Daha öncesinde de çözüm sürecinde AK Parti temasta bulundu. Ne değişti? Bizim kafamızda böyle bir soru var. Aydınlatırsanız teşekkür ederim" sözleri üzerine şunları söyledi:

"HDP malum, PKK'nın siyaset kanadıdır. Fakat bunlara oy veren kardeşlerimizi bizim uyarmamız lazım. Yalan söylüyorlar. Bizim kimseyle pazarlığımız yok. Biz çözüm süreci olayında da tabi özellikle tepe noktadan öte, tabanı bütünleştirme hareketi olarak. Çözüm sürecini onlarla değil, Dolmabahçe'deki benim çalışma ofisimde bütün kanaat önderlerini oraya davet etmek suretiyle oturup yaptık. Bunun için ilim adamları, kültür sanat adamları vardı, onların da temsilcileri vardı. Orada bu şekilde konuştuk. O toplantılara katılanlar 100 civarında. Bunları biz çalışmalara gönderdik. Yazarlar hepsi topladılar, görüşmeler yaptılar vesaire. Ama bunlar ne yazık ki orada alınan kararlara sadık kalmadılar. Bunu da ilk seçimde gösterdikleri gibi, dağlardaki emre uymak suretiyle aldığımız kararların aksine hareket ettiler. Zaten bitti, bundan sonra da aramızda ittifak, görüşmek zaten onlarla olan bir şey değildi."

'ŞİMDİ TÜRK LİRASI BULAMIYORLAR'

Erdoğan bir gencin, 'Son zamanlardaki döviz sıkıntısı bizi bir miktar endişelendirmekte. Kız kardeşim günlük olarak doların değerini kontrol etmekte' sözleri üzerine, "Sen şimdi o cici kızımıza söyleyeceksin, O TL'nin değerini korumaya gayret etsin. TL'yi biriktirsin çok daha isabetli olur. Tüm bunlar Batı'nın, başta Amerika'nın, Türkiye'yi sıkıştırma operasyonlarıdır.  Şimdi son olarak döviz, faiz kur sıkıştırma operasyonları ne oldu? Ters tepti. Şimdi Türk Lirası bulamıyorlar. Ödeme yapma noktasında sıkıntıya düştüler. İş ters döndü. Bunu yapamayınca da şu anda Türk Lirası prim yaparken, dolar düşmeye yöneldi.

'BEN DE BİR EKONOMİSTİM'

Ekonomide iyi konumdayız. Şu anda uluslararası bu oyunu oynayan bankalar, işte onlar seçim zamanları rapor açıklamayacağız demeye başladı. E açıkla, açıklasan ne yazar? bizim bir sıkıntımız var. O da nedir? Enflasyon meselesi. Enflasyonda düşüş hafif de olsa başladı. Fakat burada tabi asıl sıkıntı faiz konusudur. Faizi aşağı düşürdükçe enflasyon aşağı düşecektir. Olay enflasyonda; aslında patates domates değil. Asıl mesele faizdir. Ben de bir ekonomistim." (HABER MERKEZİ)
Editör: Haber Merkezi