İSTANBUL - Evim Mağdurları Platformu, Cumhurbaşkanı’nın kararıyla BDDK tarafından faizsiz ev alma şirketlerine el konulması ile 54 bin kişinin mağdur edildiğini belirtti. 

Evim Mağdurları Platformu, Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu (BDDK)  tarafından faizsiz ev alma şirketlerine el koyup Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilmesiyle yaşadıkları mağduriyetlere ilişkin açıklama yaptı. TMSF'nin Şişli'de bulunan merkezi önünde yapılan açıklamaya çok sayıda mağdur yurttaşın yanın sıra Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Erol Katırcıoğlu da katıldı. Kitle, "Hak verilmez alınır", "Bizim tek mücadelemiz alın yerimiz" dövizleri açarak, "Hakkımızı istiyoruz", "Sabır tükendi iade vakti geldi" sloganları attı. 

54 BİN KİŞİ MAĞDUR OLDU

Kitle adına açıklama yapan mağdurlardan Muharrem Taşdemir, 21 firmanın Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla tasfiye edildiğini belirterek, oluşan 54 bin mağdurdan 37 bin kişinin teslimatlarını bile alamadığını, tüm birikimlerinin ve alın terlerinin bir anda yok olduğunu söyledi. BDDK ve TMSF kurumlarının kendilerini hiç dinlemediğini ve yaşadıkları sorunlarla ilgilenmediğini dile getiren Taşdemir,  "Bu kurumlarla düzenleme hakkında görüşürken, neden bu şirketlerin yeni üyeler kaydetmesine izin verdiniz ve neden tahsisat zamanı gelmiş vatandaşlara teslimatları için bu şirketleri denetlemediniz de şimdi 'kimse mağdur edilmeyecek' dediğiniz halde 37 bin kişilik mağdurlar ordusunun oluşmasına sebep oldunuz?" diye sordu. 

ŞİRKET SAHİPLERİ KORUNDU

Taşdemir, kararın, hiçbir şirketin sahibini ortada bırakmadığın dikkat çekerek, "Halbuki asıl mağdur olan, hakkını teslim alamayanlar bizleriz. Devlet vatandaşını bir gecede mağdur etmek için mi düzenleme yapar? Bizim olanı, başkasına veren TMSF, bizim alın terimizi kimseye peşkeş çekemez ve bize vermek zorundadır" dedi. 

İKTİDARIN YÖNETEMEME KRİZİ

HDP Milletvekili Erol Katırcıoğlu da yurttaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için ilgili kurumlara üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirme çağrısı yaparak, konunun takipçisi olacağını belirtti. Katırcıoğlu, yaşananların iktidarın yönetememe krizini gözler önüne serdiğini söyleyerek, iktidar sermaye ilişkisinin yurttaşları mağdur ettiğine işaret etti. 

Eylem, konuşmaların ardından sloganlar eşliğinde son buldu.

(MA)

Editör: Haber Merkezi