ABD-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; Pentagon: Kuzeydoğu Suriye'de özellikle ABD askeri personelinin var olabileceği yerlerde yapılacak askeri müdahaleler ciddi bir endişe kaynağı olur. Bu tür eylemleri kabul edilemez.





Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Fırat’ın doğusunda bulunan PYD güçlerine karşı birkaç gün içinde askeri bir harekat başlatacakları açıklamasına ABD'den ilk yanıt geldi.

Uluslararası haber ajansı Reuters'in geçtiği habere göre, ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’dan yapılan açıklamada, "Türkiye'nin kuzeydoğu Suriye'ye yönelik tek taraflı bir eyleminin ciddi bir endişe kaynağı olduğu" belirtildi.

Açıklamada, Türkiye’nin bölgedeki Kürt savaşçıları hedef alan yeni bir askeri operasyon başlatacağını açıklamasının "kabul edilemez" olduğu da ifade edildi.

Pentagon Sözcülerinden Sean Robertson, "Kuzeydoğu Suriye'de özellikle ABD askeri personelinin var olabileceği yerlerde yapılacak askeri müdahaleler ciddi bir endişe kaynağı olur. Bu tür eylemler kabul edilemez" dedi.

Robertson, ABD'nin Türkiye'nin sınır güvenliğine bağlı olduğunu, ancak IŞİD ile mücadelenin bitmediğini ve Suriye Demokratik Güçleri'nin sahadaki ortakları olduğunu bir kez daha yineledi. (HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi