ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay’ın yeni kitabı; “Sevgili Anadolu” beğeni ile okunuyor.

Doğan Kitap tarafından yayınlanan Ertuğrul Günay’ın yeni kitabı “Sevgili Anadolu”, 216 sayfadan oluşuyor. Kitabın arka kapağında Ertuğrul Günay’ın 2009 Eylül’ün de söylediği şu sözler yer alıyor;

““Türkiye, insanlığın ilk ayak izlerinden tarihin en büyük imparatorluklarına kadar nice dönem ve deneyimlere tanıklık etmiş eşsiz bir dünya parçasıdır. Bu dünya parçası, bağrında taşıdığı tarihsel, kültürel, doğal bütün varlıkları, imkân ve sorunları ile bizimdir. Bizim vatanımızdır. Bu vatanın sahip olduğu birikimi, hiçbir ayrım gözetmeksizin tümüyle sahiplenmek, geliştirmek ve geleceğe taşımak tarih önünde insanlığa karsı sorumluluğumuzdur.”

Ertuğrul Günay, siyah-beyaz fotoğraflarla zenginleştirildiği yeni kitabında bir şehri görme, anlama, gözlemleme üzerine deneyimlerini aktarıyor.

Kitabının bir gezi kitabı olmadığını belirten Ertuğrul Günay, kitapta bir şehri anlatırken oranın tarihinden, bilinmeyen yerlerinden, bir yabancının gözünden nasıl göründüğünden ve arkeolojik olarak nelere ev sahipliği yaptığından bahsediyor.

Kitapta Ordu'ya ait bölümler de var. Haber merkezi

( Kaynak: http://www.hayatgazetesiordu.com/mobil/guncel-haberleri/gunay-yazdi-sevgili-anadolu.html )
Editör: Haber Merkezi