İSTANBUL -Tecride karşı cezaevlerinde 55’inci gününde devam eden açlık grevi eylemlerine dikkat çekmek amacıyla kimi pankartların asıldığı Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) İstanbul’daki ilçe örgütü binalarına yapılan polis baskınlarına İstanbul İl Eş Başkanı Erdal Avcı tepki gösterdi. 

Açlık grevlerine dikkat çekmek amacı ile parti binalarının önüne astıkları pankartların savcılık kararı ile kaldırıldığını söyleyen Avcı, bu gibi durumlarda mahkeme kararının olması gerektiğini söyledi. Avcı, “Bir siyasi partinin kendi ilçe binalarının önüne istediği pankartı asabilir. Eğer yasadışı bir durum varsa ya da soruşturmalık bir durum varsa ilçe eş başkanları ifadeye çağrılır. Bu yönü ile ilçe binalarımızın içine girilmesi, arama yapılması ve pankartlara el konulması mahkeme kararı gerektirir. Bu biçimi ile bu kararı veren savcının tutumu hem de polisin tutumu parti faaliyetlerimizi engellenmesidir. Bu yönüyle partimize baskı var biz bu baskıyı kınıyoruz” dedi.

‘PANKARTLARI YİNE ASACAĞIZ’

Tecride karşı başlayan açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla yarın Kadıköy’de yapacakları basın açıklaması öncesinde böyle bir baskının yapılmasının dikkat çekici olduğunu ifade eden Avcı, “Amaç açıklamaya katılımı engellemektir. Yapılan bu uygulamanın adı faşizmdir. Bu anlamda yarın planladığımız açıklamamızı yapacağız ve tüm ilçe binalarımıza pankartlarımızı da asacağız” diye konuştu.  

(MA)

Editör: Haber Merkezi