URFA-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Urfa merkezli Diyarbakır, Şırnak ve Van’da dün yapılan operasyonlarda 10 avukat, 1 belediye eşbaşkanı, 12 gardiyan ve çok sayıda siyasetçi gözaltına alındı.

MA'nın haberine göre; Urfa merkezli Diyarbakır, Şırnak ve Van’da dün yapılan operasyonlarda çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Aralarında avukat, belediye eşbaşkanı, gardiyan ve siyasetçi bulunan çok sayıda kişi gözaltına alındı.


Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 10 avukat, 1 belediye eşbaşkanı, 12 gardiyan ve çok sayıda siyasetçi gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi açıklanmasa da operasyonun avukatlar, cezaevlerinden tahliye olan müvekkilleri ve gardiyanlara yönelik olduğu belirtildi. Gözaltına alınan 12 gardiyanın Siverek T Tipi Cezaevi'nde görevli olduğu kaydedildi.


103 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu belirtilen soruşturmanın gizli tanık beyanlarına dayandığı ileri sürüldü.


Gözaltında bulunanlardan ismi öğrenilenler şöyle:


Urfa: Avukatlar Metin Özbadem (HDP PM üyesi), Emin Baran, Hidayet Enmek, Sevda Çelik Özbingöl, Cemo Tüysüz, Şeyhmus İnal, Hüseyin İzol, HDP'nin eski yöneticilerinden Sedat Çelik, HDP Siverek Belediye Meclis üyesi İbrahim Ayyıldız, KHK ile kapatılan Radyo Karacadağ çalışanı Salih Erbekler, Halil Çay, 50 günlük bebeği olan Mizgin Çay Yavuz, Kemal Ak.


Diyarbakır: Avukatlar Zeynep Işık ve Özkan Avcı, Didar Çeşme, Mehmet Akdoğan, Zeynep Kıyar.


Şırnak: Cizre Belediye Eşbaşkanı Berivan Kutlu, avukat Gürgün Kadırhan.


Van: Hakan Keleş.
Editör: Haber Merkezi