DİYARBAKIR - Görevden alınan Sur Belediyesi Eşbaşkanı Cemal Özdemir, tutuklu yargılandığı davadan tahliye edildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında 16 Kasım’da "örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklanan görevden alınan Sur Belediyesi Eşbaşkanı Cemal Özdemir'in yargılandığı davanın duruşması, Diyarbakır 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. "Örgüt üyeliği " iddiasıyla yargılanan Özdemir, duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, avukatları Şilan Çelik ve Ferhat Kılınç duruşmada hazır bulundu.

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Yürütülen soruşturma kapsamında ele geçirildiği belirtilen bir dokümanda adı yer aldığı için “örgüt üyeliği” iddiasıyla suçlanan Özdemir, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, tahliye talebinde bulundu. 

İddia makamı, Özdemir'in tutukluluğunun devamı yönünde karar verilmesini talep etti. 

‘DAVA REDDEDİLSİN’

Özdemir'in avukatları Şilan Çelik ve Ferhat Kılınç, müvekkillerinin sadece isminin bir dokümanda geçmesi nedeniyle “örgüt üyesi” olarak suçlanamayacağını ifade etti. Avukat Kılınç, Özdemir'in daha önce Diyarbakır 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde "örgüt üyeliği" suçlamasıyla yargılandığını ve 8 yıl 9 ay hapis cezası verildiğini, aynı suçlamayla yargılanmasının mükerrer yargılanma olacağını belirterek, davanın reddini istedi.  

Kılınç, müvekkilinin tutuklu bulunduğu süre göz önünde bulundurularak, tahliye edilmesini istedi. 

İSTİNAK KARARI BEKLENECEK 

Mahkeme, davanın reddine ilişkin talebi, Özdemir'in "örgüt üyeliği” iddiasıyla yargılandığı ve 8 yıl 9 ay hapis cezası verilen davanın Bölge Adliye Mahkemesi’nin kararına göre değerlendirilmesine karar verdi. 

TAHLİYE EDİLDİ

Mahkeme, delillerin toplanmış olmasını ve Özdemir'in tutuklu geçirdiği süreyi göz önünde bulundurarak, tahliyesine karar verdi. Bir sonraki duruşma 22 Eylül'e erteledi.

(MA)

Editör: Haber Merkezi