VAN-İPEKYOLU-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; Karşıyaka Mahallesinde geçen hafta meydana gelen ‘Cinsel istismar’ vakasına ilişkin yazılı bir açıklama yapan İpekyolu Belediye Eş Başkanları Şehsade Kurt ve Azim Yacan, Aralık 2016 tarihinde kayyum döneminde işe alınan E.B isimli şahsın belediyeleri ile ilişiğinin kesildiğini açıkladı. Eş Başkanlar tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi :

“Bilindiği üzere, İpekyolu ilçemize bağlı Karşıyaka Mahallesi’nde 26 Temmuz 2019 Cuma günü… 8 yaşındaki çocuk, mahallede bulunan bir markete alışveriş yapmaya gittiği sırada E.B isimli şahsın cinsel saldırısına maruz kalmıştır.


Çocukların cinsel ve fiziksel istismarına dair gün yüzüne çıkan her olayın, sadece kınama açıklamaları ile geçiştirilemeyecek kadar önemli olduğuna inanıyoruz. Çocuklara yönelik her türlü istismarın önüne geçilmesi adına somut olarak atılan her adımın destekçisi ve takipçisi olduğumuzu önemle belirtiyoruz. Çocuklara dönük her türlü istismarın önlenmesinin bir devlet politikası olarak benimsenmesi ve toplumsal nedenler ile istismara zemin sunan tüm etkenlerin ortadan kaldırılması için toplumsal reflekslerin yaygınlaşması gerektiği düşüncesindeyiz.

İlkesel olarak çocuğun beyanının esas alınması gerektiğine dair yaklaşımımız gereği, hakkında çürümüş zihniyetin tezahürü olan eylemi gerçekleştirdiği iddiası olan kişi ve kişilerle çalışmayı asla sürdürmeyeceğimizi belirtiyor; belediye yönetimindede olmadığımız 8 Aralık 2016 tarihinde işe başlamış olan E B’nin işine son verilerek belediyemizle tüm ilişiği kesilmiştir.

Söz konusu olaya dair yargılamanın da çocuğun beyanın esas alınarak yapılması ve verilecek cezalarda indirimlere gidilmeden ve yine cezasızlık halinin ortaya çıkmasına engel olarak yargılamanın adil bir biçimde yapılarak sonuçlarının kısa sürede kamuoyu ile paylaşılmasını bekliyor, kurum olarak davanın takipçisi olacağımızı belirtiyoruz.”

Editör: Haber Merkezi