DİYARBAKIR-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Görevden alınan Batman Belediyesi eşbaşkanları Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, kayyımın Tesisler Müdürlüğü'nü kapatarak yerine Spor Müdürlüğü açmasına tepki göstererek, "Manipülasyonlar devam ediyor" açıklaması yaptı.


İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınarak, yerlerine kayyım atanan Batman Belediyesi eşbaşkanları Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, kayyımın belediyenin Tesisler Müdürlüğü'nü kapatarak yerine Spor Müdürlüğü açmasına ilişkin yazılı açıklama yayınladı.


Kayyımın, halkı yanlış bilgilerle manipüle etmeye devam ettiğine dikkat çekilen açıklamada, "Batman Belediyesi Spor Müdürlüğü, spor tesisleri olmayan ama elli bir antrenörü olan bir müdürlüktü. Yönetime gelmemizle beraber valiliğe bağlı kurumlara ait alanların valinin baskısı nedeniyle bize kapatılması ve kadın spor kompleksinin bakım onarıma alınması nedeniyle aynı zamanda İller Bankasının ekonomik ablukasından dolayı ihtiyaç duyduğumuz işçileri alamadığımızdan, yüreğimize taş basarak görülen ihtiyaç üzerine Park Bahçe, BASKİ ve Temizlik Müdürlüğümüze atamaları yapıldı. Personel arasından fark gözetilmeksizin dağılımların yapıldığı herkes tarafından bilinmektedir. Aynı zamanda ihtiyaç duymadığımız halde temel amacımız bütün ekonomik sıkıntılara rağmen işlerine son vermemekti. Daha sonra spor kompleksinin bakım onarımının tamamlaması ile ihtiyaç duyulan sayıda antrenör tekrar spor kompleksine geri alındığı bilinmektedir. Bizim temel hedefimiz 307 milyonla borç batağına sürüklenmiş, DEDAŞ'ın 8 milyon borcunu ödeyemez duruma getirildiğinden dolayı bu kenti susuzlukla cezalandıran anlayışa karşı bu kenti muhtaç etmemekti" denildi.


‘MANİPÜLASYON DEVAM EDİYOR’


Açıklamada, yaşanan manipülasyonun uzun bir süredir devam edildiği belirtilerek, "2019 yılının ilk üç ayında 3 milyon 750 bin, 2018 ve 2017 yıllarının her birinde yaklaşık 6 milyon liranın nereye harcandığı belli olmayan, spor müdürlüğünü şefliğe dönüştürerek bu kara deliği kapatıp oradaki giderlerle kentimizin çokça ihtiyaç duyduğu alt yapı çalışmalarına ve her mahalleye spor komplekslerini inşa etmekti. Spor şefliği olarak bir sezon için ayırdığımız 350 bin bütçe ile yeni kurulan bir kulüp olarak katıldığımız bütün alanlarda ya birinciydik ya da birinciliği garantilemiştik. Aynı zamanda sporcu sayımızda da herhangi bir azalma olmamıştı" ifadeleri kullanıldı.


1955 BATMAN BELEDİYESPOR


Açıklamada, 1955 Batman Belediyespor’un belediye tarafından alınmamasına ilişkin ise şunlar ifade edildi: "Spor müdürlüğümüzün harcamaları dışında milyonlarca liranın encümen kararı ile aktarılmış ve bir türlü hesaplarını şeffaf bir şekilde ne yazık ki öğrenemedik. Birçok ülkeden transfer edilen sporcuların her birine ödenmemiş yüzbinlerce borcu olan, hentbol takımı da bünyesinde olan kulüpteki idari ve hukuki belirsizlikler nedeniyle Batman'daki spor camiası ile yapılan değerlendirmelerde, almanın kurumsal sıkıntılara yol açacağı endişesi ile almama kararı alındı."


KAYYIMIN NİYETİ


Spor Müdürlüğünü kapatmanın bir diğer nedeni Tesisler Müdürlüğünü kurmak olduğu ifade edilen açıklamada, “Sınırlı sayıda müdürlük açma yetkimiz olduğundan birini kapatmadan bizim için elzem olan bu müdürlüğü açamazdık. Çünkü DEDAŞ'a olan bağımlılığımızı kaldırmak aynı zamanda gelir getirici olan GES, Doğal gaz enerji üretim santrali, Katı Atık Enerji Üretim santralı, Biyolojik Arıtma Tesisi ve AYKOM gibi çok önemli projeleri, tesisler müdürlüğü koordinasyonunda bu yıl içinde bitirmemiz gerekirdi. Ne yazık ki kayyumun ilk icraatı çok önemli olan bu müdürlüğü kapatıp, onun yerine bir kara delik haline getirilmiş spor müdürlüğünü tekrar açma niyetinin ne olduğu anlaşılmaktadır. Aynı zamanda her zaman olduğu gibi kamuoyunu maniple ederek araç alımları ile beraber belediyenin var olan 300 milyon TL olan borcunu 370 milyon olduğunu iddia ederek niyeti anlaşılmaktadır" denildi.

(MA)
Editör: Haber Merkezi