AĞRI -ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; Aldıkları yüzde 68 oy oranı için halka teşekkür eden HDP'li Doğubayazıt Belediyesi eşbaşkanları Yıldız Acar ve Cesim Çakan, kayyumun yıktırdığı Ehmedê Xanî büstünü en kısa sürede görkemli bir şekilde yerine dikeceklerini söyledi.


MA'nın haberine göre; Kayyum atanmasının ardından Ehmedê Xanî büstünün yıktırıldığı Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) yüzde 68,3 oy oranı ile belediyeye tekrar kazandı. Doğubayazıt Belediye eşbaşkanları Yıldız Acar ve Cesim Çakan aldıkları sonuçtan dolayı halka teşekkür etti.


XANÎ'NİN TORUNLARINA TEŞEKKÜR 


Doğubayazıt'ın Serhat'ın kalesi olduğunu söyleyen eşbaşkanlardan Çakan, 20 yıldır HDP geleneğinden gelen partilerin ilçede açık ara birinci olduğunu hatırlattı. Kentte acilen çözülmesi gereken sorunların olduğunun altını çizen Çakan, “Ama en önceliğimiz yıktırılan Ehmedê Xanî büstünü yerine koymaktır. Kayyum Ehmedê Xanî heykelini yıkarken  biz bu büstün tekrar yerine yerleştirmesi için halkımıza söz verdik. Kısa bir süre içerisinde görkemli bir törenle yenisini oraya dikeceğiz. Bazid halkı bize güvensinler. Biz birlikte yönetecek ve birlikte ilçemizi güzelleştireceğiz. Bazid halkına ve Ehmedê Xanî'nin torunlarına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Biz de onlara layık olacağımıza söz veriyoruz" dedi.


'KADINLAR BİZE BÜYÜK BİR GÜÇ KATTI'


Yoğun bir seçim süreci geçirdiklerini dile getiren eşbaşkanlardan Yıldız Acar ise “Halkımız Bazid’i kayyumlardan alarak bize ve kendilerine armağan ettiler. Halkımız büyük bir özveriyle çalışarak meyvesini aldı. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Seçimleri kazanmamızda kadınların büyük emeği var. Kadınlar, HDP’nin bir kadın partisi olduğunu ve kadınların kendini HDP’de daha rahat ifade edebileceklerini her alanda dile getirdiler. Seçim sürecinde de kadınlar bize büyük bir güç verdi" dedi.


'HALK BİZİ XANÎ KONUSUNDA TEMBİHLEDİ'


Kayyumun gelişi ile birlikte ilçede halkın kültürel değerlerine saldırıldığını söyleyen Acar, Ehmedê Xanî büstünün yıktırılmasını hatırlattı. Seçim çalışmalarını sürdürürken halkın kendilerine büstün tekrar yapılması konusunda tembihlediğini anlatan Acar,"Elbette biz de buna dönük güzel bir çalışma yaparak büstü yerine koyacağız. Çünkü Xanî bizim çok büyük bir değerimizdir" dedi.


'KURUMLARI TEKRAR AÇACAĞIZ’


Kadınlara ilişkin çalışmalarının da olacağını belirten Acar, kayyum tarafından kapatılan kadın kurumlarının tekrar açılacağını söyledi. Acar, “Mahallelerde çamaşırhanelerimiz vardı ama kapatıldı. Çocukların ana dilinde eğitim alacakları kreşler de kapatıldı. Yine kadın müdürlüğümüz kapatıldı. Kadın ve Çocuk Sağlık Merkezi ile Ayşenur Zarakolu binası tamamen içi boşaltılıp farklı amaçlar için kullanıldı. Biz bu alanları halkımıza tekrar açıp faaliyetlerimize başlatacağız. Kentin temel sorunları yol ve su sorunlarıdır. Kültürel hafızayı canlı tutmak için kültür alanlara yoğunlaşacağız. Belediyemizin kapısı sonuna kadar açık olacak” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi