ANKARA - HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Kobanê Davası’nın iktidarın "intikam" davası olduğunu belirterek, "IŞİD’in Kobanê’de yenilmesinin sonuçlarını hazmedememiş iktidarın ürünü olan bir davadır. Bunu hep birlikte boşa çıkaracağız" dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, ilk duruşması görülecek olan Kobanê Davası öncesi Sincan Cezaevi Kampüsü önünde açıklamalarda bulundu. Açıklama öncesi polisin gazetecileri engellemesi üzerine tartışma yaşandı. Tartışma sonrası Sancar, kameraların kullanılmasına izin verilmeyen gazetecilere kısa bir açıklamada bulundu. Basın mensupları açıklamayı telefonlarıyla kayda aldı. 

Sancar’ın açıklamaya başlamasıyla polis yüksek sesli anons yapmaya başladı. HDP’lilerin duruma tepki göstermesi üzerine bir kez daha tartışma yaşandı. 

‘İNTİKAM DAVASI’

Açıklamanın engellenmesine “Sesimizi kısmaya çalışıyorlar” diyerek tepki gösteren Sancar, şunları söyledi: “Duruşma başlamadan önce bir araya gelmek istiyorduk ama gördüğünüz gibi aramıza duvarlar ördüler. Bu hakikatten korktuklarının bir başka kanıtıdır. Sesimizi bastırabileceklerini sanıyorlar yanılıyorlar. Bu davada bizi sindirebileceklerini düşündüler yanıldılar. Bugün de bundan sonra da göstereceğiz. Bu bir siyasi kumpas davasıdır. Özgürlük umudunu, barış özlemini yok etme davasıdır. Bizde barış için, demokrasi için, özgürlük için, hakikat için direnmeye devam edeceğiz. Bu bir intikam davasıdır. IŞİD’in Kobanê’de yenilmesinin sonuçlarını hazmedememiş iktidarın ürünü olan bir davadır. HDP’nin bu iktidara yaşattığı yenilginin ürünü olan bir intikam davasıdır. Bunu hep birlikte boşa çıkaracağız. Demokrasi mücadelesini büyüteceğiz, iktidarın hesaplarını bozacağız.”

HDP heyeti, yapılan açıklamanın ardından duruşmayı izlemek için mahkeme salonuna geçti.

(MA)

Editör: Haber Merkezi