İSTANBUL-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ;  AKP’deki istifaları ve aralarında eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da bulunduğu 4 ismin disiplin kuruluna sevk edilmesini değerlendiren eski Turizm ve Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, AKP’nin zorla uzatmaları oynadığını belirterek, “Ancak zorla güzellik olmuyor” dedi.
AKP içinde yaşanan istifaları ve son Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında aralarında eski Başbakan ve AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun bulunduğu 4 ismin ihraç talebi ile disiplin kuruluna sevk edilmesini 60 ve 61'inci dönem AKP hükümetlerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı yapmış Ertuğrul Günay değerlendirdi.


Günay, partide özellikle Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı olmasının ardından hiyerarşik olarak Erdoğan’ın gerisinde kalan tüm kesimlerin etkisizleştirildiğini söyledi.


‘BU YAPI İLE DEMOKRASİ GELMEZ’


AKP’nin uzunca bir zamandır eleştiriye ve özeleştiriye kapalı bir yapıya dönüştüğünü belirten Günay, bu anlamda eleştirel ve özeleştirel yaklaşımları kendi içinde yer vermediğini ifade etti. Böyle bir yapı ile demokrasinin olmayacağını ifade eden Günay, “Hamasi milliyetçiliğin kuşattığı eskimiş politika dili ve uygulamaları da ülke birliğini ve bütünlüğünü tehlikeye sürüklüyor. AKP’de şu anda, 1940’ların tek parti dönemini anımsatan bir yönetim modeli ve zihniyet egemen” diye konuştu.


‘ZORLA GÜZELLİK OLMAZ’


1940’lı yıllardaki tek parti modelinin 21’inci yüzyılda kalıcı olmasının mümkün olmadığını belirten Günay, aklı başında her bireyin bu modelin yanlış bir model olduğunu anlayabildiğini ifade etti. AKP’nin zorla uzatmaları oynadığını sözlerine ekleyen Günay, “Ancak zorla güzellik olmuyor” şeklinde konuştu. AKP’deki tıkanıklığı partinin eski genel başkanları, bakanları ve kurucu üyelerinin önemli bir çoğunluğunun birebir yaşadığını söyleyen Günay, bu tıkanıklıktan kaynaklı yeni arayışların ortaya çıktığını ve çıkmaya da devam edeceğini ifade etti.


‘MUHALEFETİN YETERSİZLİĞİ AKP’NİN ÖMRÜNÜ UZATTI’


AKP’nin yaşam süresinin yanlış Suriye politikası ile çoktan dolduğunu ancak muhalefetin yetersizliği yüzünden kendi ömrünü uzattığını aktaran Günay, AKP’nin kendi içinden çıkan itirazlar ile bu sürenin dolacağını sözlerine ekledi.


‘BARIŞTIRICI SİYASET ÜLKEYİ KURTARIR’


AKP politikalarına yalnızca parti içinde itiraz seslerinin yükselmediğini, toplumun büyük kesiminden bu itirazların geldiğini söyleyen Günay, “Toplumu ayırmayan, birleştirici, barıştırıcı, demokrat, katılımcı, çoğulcu bir siyaset anlayışı ülkeyi bu karabasandan çıkarabilir, çıkaracak” diye konuştu.


MA / Erdoğan Alayumat
Editör: Haber Merkezi